CHP’li gençlerden açılışı yapılıp terk edilen okulda siyasi ahlak dersi

Yayın tarihi: 23 Haziran 2021 Çarşamba 1:58 pm - Güncelleme: 23 Haziran 2021 Çarşamba 1:58 pm

Esenyurt’da AKP döneminde 2019 yerel seçimlerinden hemen önce açılışı yapılan, sadece altı ay hizmet vererek terk edilen “Hanefi Nusret Resul İlkokulu’nda” CHP’li Gençler “Siyasi Ahlak” dersi verdi.

CHP Esenyurt Gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu derse katılım sağlayan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın, 19 yıllık AKP  iktidarının eğitime verdiği hasarı arkasında bulunan binayı göstererek özetledi, Aydın’ın açıklamaları şu şekilde;
‘’ Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini nerden anlarız? Tabii ki de okullarından, eğitim sisteminden. İşte bizim ülkemizin son durumu yeni yapılan bir eğitim kurumu, yeni açılan bir okul… Milli değerlere saygı mı arıyorsunuz alın size milli değerin hali. AKP hükümetinin, ak belediyeciliğin eğitime verdiği önem ve katkı arkamızda duruyor hatta ve hatta Cumhuriyetimizin en büyük kazanımlarından eğitim sistemimizin geldiği son nokta fiili hali tam olarak arkamızda duruyor. 19 yıllık AKP iktidarının eğitimi nasıl bitirdiğini gençlerimizi nasıl bilimsel eğitimden kopardığını fiziken de görebiliyoruz artık. Bugün gençler artık eğitim yerine yeter ki tanıdığım olsun yeterli moduna girmiş. Ne yazık ki bir nesil aynı arkamda gördüğünüz okul gibi yıkıma uğratılmış atıl ve yalnız bırakılmış durumda. Ama kimse merak etmesin cumhuriyet kazanımı eğitim sistemimizi de geleceğimizi de bir asır önce Mustafa Kemal Atatürk Nutuk’unda dile getirdiği gibi tüm olumsuz koşullara karşın nasıl aydınlığa kavuşturduysa biz de onun mirasçıları ve emanetçileri gençler olarak tekrardan aydınlık günlere kavuşturacağız.”
Etkinliğe ev sahipliği yapan CHP Esenyurt Gençlik Kolları İlçe Başkanı Erdinç Aktaş “Esenyurt’ta yaşayan vatandaşların vergileri ile yapılan bu okul şu an uyuşturucu tacirlerinin mekanı haline gelmiştir. Biz geçmişte Esenyurt’ta yapılan yanlışları biliyoruz ve bu yanlışları halkımıza anlatmak için mücadele edeceğiz.’’ dedi.
Ayrıca CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın’ın tahta da bulunan yaramazlar listesine “Ziya” ismini yazarak yanına çarpı attığı da dikkatlerden kaçmadı.