CHP’li Faik Öztrak: Vatandaşa 25 kuruşa poşet satıyor, İngiltere’den çöp alıyoruz

Yayın tarihi: 3 Ocak 2019 Perşembe 1:17 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2019 Perşembe 1:17 pm

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK sonrasında basın açıklaması yaptı 

Öztrak’ın açıklamasından satır başları şöyle;

Yüzde 7 ile enflasyon hedefi ile başlayıp yüzde 20 ile kapatıp bunu da başarı olarak kabul etmek herhalde Saray’da içilen 4 bin liralık çayların etkisidir Mutfakta yangın büyüyor bu da yetmezmiş gibi vatandaşa 25 kuruşa poşet satıyor. Bir yandan İngiltere’den en fazla çöp ithal eden ülke olacağız bir yandan da çevreci olacağız.

Bu hükümet çevreci ise önce çevreyi katletmekten vazgeçilecek. Saray’ın yandaşları ülkenin doğasını rant uğruna katlederken bu tür uygulamalar samimiyetsizdir. Kişi başına düşen gelirde de hedefin ancak yarısını tutturabilmişiz.

Ekonomi Saray’dan atanan Damat bakanın eline bırakıldığından bu yana dikiş tutmuyor. Seçim nedeniyle yapılan vergi indirimlerinin seçimden sonra IMF talimatıyla misliyle alınacağını gösteriyor. Bir daha soruyorum IMF ile seçimden sonra anlaşma yapacak mısınız? Kapalı kapılar ardından lobicilere yaptığınız açıklamaları halkımıza da yapacak mısınız?

SORULAR

İYİ Parti ile yapılan müzakereler devam ederken açıklama yapmak müzakerelere zarar verir.

Sayın Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Adayı olurken aynı zamanda Meclis Başkanı makamını işgal etmesinin hukuken ne anlama geldiği yeterince tartışıldı. Saray’ı artık İstanbul’u kaybetme korkusu sarmıştır. Hem Belediye Başkanlığı hem de Meclis Başkanlığı’nı kaybetmek istememekteler.