CHP’li eski Gençik Kolları Başkanı, Gençlere 12 Eylül’ü anlattı

Yayın tarihi: 19 Eylül 2020 Cumartesi 10:59 pm - Güncelleme: 19 Eylül 2020 Cumartesi 10:59 pm

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları, yüz yüze toplanmaların mümkün olmadığı pandemi günlerinde, #herdurumdaberaber mottosuyla başlattıkları “e-misafiriniz var” oturumlarının sonuncusunu 16-18 Eylül tarihleri arasında sanal platformda gerçekleştirdi.

İl Gençlik Kolları Eğitim Komisyonundan Mehmet Yıldız’ın moderatörlüğünde 12 Eylül Darbesinin Türkiye siyasetine etkisinin anlatıldığı oturumun konuğu 1974-1978 yılları arası CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığını yapmış Zeki Alçın’dı.

Darbeye zemin hazırlayan sosyolojik, ekonomik ve siyasal dönem analizi ile birlikte darbenin etkilerinin ve günümüze yansımalarının karşılaştırmalı olarak anlatıldığı 3 günlük oturumlara toplamda *523 genç* katıldı. Katılımcılar sorularını birinci ağızdan dönemin canlı şahitlerinden Açın’a sorma fırsatı buldu.

Kapanış konuşmasında söz alan CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Eğitim Sekreteri Haydar Gürkan Yıldız, il yönetim kurulu adına oturumların planlamasında ve uygulamasında emek gösteren başta il eğitim komisyonuna ve ilçe eğitim sekreterlerine teşekkür etti. Mevcut koşulların eğitim planlamasını aksatmayacağını ve bir süre daha eğitim çalışmalarına sanal ortamdan devam edileceğini söyledi.