Eren Erdem’den ‘seferberlik’ çağrısı: Çok büyük bir kıtlık geliyor

Yayın tarihi: 4 Haziran 2022 Cumartesi 11:03 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2022 Cumartesi 11:06 pm

CHP PM Üyesi Eren Erdem çok büyük bir buğday krizinin kapıda olduğunu söyledi, hükümete “seferberlik ilanı” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Eren Erdem Flaş Haber TV’de yayınlanan ‘Millet Masası’ programında hükümete “seferberlik ilanı” çağrıda bulundu.

Büyük bir buğday krizi ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Erdem, “Ama bugün ana muhalefet lideri dahil tüm liderler çiftçinin taban fiyatını yükseltmesini savunmak durumunda kalıyor. Çünkü kıtlık geliyor, bu bir mecburiyet! Kıtlık olmasın diye bunu söylemek durumundayız. Kıtlığı mı tercih edeceğiz, bunu mu tercih edeceğiz? Çünkü paramız değersiz. Şu anda bu hükümetin seferberlik ilan etmesi lazım. Aksi takdirde buğday kriziyle karşı karşıyayız”  dedi.

Programda Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Buğdayda taban fiyat 8 TL olmalı” sözlerini de değerlendiren Erdem, şöyle devam etti:

“Ahmet Davutoğlu buğdayın taban fiyatı 8 lira olmalıdır diyor. Çok doğru, buğday üreticisi diyor ki; “Biz 7 TL’nin altında taban fiyat olursa biz ekmeyiz diyor. 6,5 TL’de kafa kafaya çıkarız 7 TL olursa biraz kazanırız ama 8 olursa tamam biz hiç olmazsa çoluğumuzun çocuğumuzun okul masrafını karşılayabiliriz. Peki buğday 8 TL olursa ekmeğin fiyatı ne olacak? En az 5 lira olacak. Şimdi bu çözüm müdür? Çözümdür ama bu şartlarda çözümdür! Biz iktidara geldiğimizde o gün Ahmet Bey’in şu şekilde açıklamalar yapacağına eminim. Türk lirasının değerini arttırmak. O zaman siz buğdayın taban fiyatını 3 TL yapsanız bile çiftçinin cebine para kalacak.”

‘Hindistan’dan ithal edilen buğday hastalıklı çıktı’