CHP’li Erdoğdu “Şimdiye kadar anlatmazdım ama” diyerek açıkladı

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 11:54 pm - Güncelleme: 26 Mart 2021 Cuma 12:11 am

Erdoğdu, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın istifasının ardından ekonomiyi değerlendirdi. Erdoğdu, “Şimdiye kadar anlatmazdım ama” diyerek yapılan yolsuzlukları açıkladı.

Gökhan Kazbek’in sunduğu Türkiye’nin Gündemi programının bu haftaki konukları; CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Sol Parti Kurul Üyesi Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan ve İktisatçı Aziz Konukman oldu.

İLGİLİ HABER | Aykut Erdoğdu: Ziraat Bankası Başkanı’nın istifası ikinci depremi yaratabilir – TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu TELE1’de yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

“Üç gün içerisinde paranın izini takip ettiğinizde yurt dışı hesapları dahil kimlerin bu ülkeyi soyduğunu açığa çıkarabilirsiniz. Bunu şimdiye kadar anlatmazdım ama bunlar yönetime geldiğimizde hesabı sorulacak şeyler. Şöyle bir cehaletin içerisindeler; sanıyorlar ki ‘yaptığımız işlemleri bunlar tespit edemeyecekler’. Bir takım finansal cambazlıklar var yani vergi cennetleri, adaları üzerinden kurulmuş şer şirketler yani naylon şirketler üzerinden parayı geçirerek yani Türkiye’yi dolandırarak; bu akaryakıt, bu altın, bu uluslararası arenada verilen rüşvet parası diyerek biz bu paraları milletten kaçırabiliyoruz sanıyorlar. Şunu söyleyeyim yüzde yüzünü bulamayacağız. Ama her kim bunu yapıyorsa yüzde 90’ını bunlardan geri alacağız. Çok uzun yıllar hapis yatacaklar. Şimdi o milyonlarca dolarlık jetleri alıyorlar, evlatları kumar masaları başında bunların hepsini biliyoruz biz. Bir takım yanlarında dolaşan çantacı olarak tabir edilen insanların hesapları üzerinden, bir takım uluslararası kimliği olan iş birlikçileri üzerinden bunlar cep telefonlarından Türkiye’de bu olacakları bilerek sürekli  işlem yapıyorlar. Sanmasınlar ki haram servetlerini yiyecekler, bu millete hesap verecekler.”