CHP’li Emre: Artık kişiye özel cemaatler dönemi başladı

Yayın tarihi: 18 Ekim 2021 Pazartesi 3:40 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 3:40 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, “Artık kişiye özel cemaatler dönemi Türkiye’de başladı.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına konuk oldu. Emre, son dönemde bazı iddialar ile gündeme gelen TÜGVA’ya ilişkin konuştu. FETÖ’yü hatırlatan Emre, TÜGVA için de uyarılarını yaptı.

Emre, “Devlet toplumun bir kesiminin değildir. Türkiye’yi bir toplum olarak görmediklerinden, sadece kendilerine oy verenlerden ibaret bir millet düşüncesi olduğu için, kendilerine destek verenlere belli imtiyazlar sağlıyorlar. Kamu idarelerindeki yerlere bu insanlara istihdam ediyorlar. Biz bunu daha önce de yaşadık. 1980’den sonra, Türkiye’de sosyal devlet olgusunun geri çekildiği, tüm bu alanın akışına bırakıldığı bir ortamda, cemaatleşmelerin, tarikatların bütün vaziyete hakim olduğu bir ortamda Türkiye’nin başına bir FETÖ belası geldi. Bu bela ile şuanda olan şeyin farkı nedir? Prensip olarak bir farkı yok. Amaç toplumu muhtaç hale getirmek, kendimize yakın insanlara ayrıcalıklar sağlayalım ve muhtaç olan bu insanları kendi amaçlarımız için kullanalım. Ve bunu söyleyen insanları da suçlayalım. Bugün AK Parti’de olmak belli imtiyazlara sahip olmak demektir. TÜGVA örneğinde de bunu görüyoruz. Artık kişiye özel cemaatler dönemi Türkiye’de başladı. Topluma hizmet yetmiyor, siyasetçi kendi cemaatini inşa etmeye çalışıyor bu vakıflar amacıyla. Biz tüm farklılıklarımıza rağmen kuralları egemen kılarsak huzur içinde yaşarız. Türkiye’de bu hukuksuzlukları görenler Türkiye’de yatırımlar yapmıyorlar.” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZÜNÜ YİNELEDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında başlayan bürokratlar tartışmasına da değinen Emre, Erdoğan’ın ‘Kılıçdaroğlu suç işliyor’ sözüne Kılıçdaroğlu’nun ‘Siz devletin şerefli memurlarısınız, devlete hizmet etmeyeceksiniz’ sözünü yineleyerek yanıt verdi.

MUHALEFETE İLGİ VAR

Erdoğan’ın anket şirketleri ile yaptığı sözlere ilişkin ise Emre şu yanıtı verdi:

“Türkiye’de gerçekleri anlattığınızda hep hedef haline geliyorsunuz. Türkiye’de işler çok kötü gittiği için iktidarın oyları geriliyor. Muhalefette ciddi bir ilgi var. 2018 yazında çok ağır bir ekonomik kriz yaşandı. 3 yıl geçti Türkiye o krizden çıkamadı. Üstüne pandemi yaşandı, ve gerçek değerler vatandaştan saklandı. Yerel seçimlerde biz çok ciddi bir başarı elde ettik. AK Parti’yi bir arada tutan bir takım imtiyazların önü kesildi. Bunlar muhalefetin yelkenlerine rüzgar oldu.”

 

Eski TÜGVA yöneticisinden peş peşe itiraflar!