CHP’li Emir’den flaş iddia: Aşılama Faz-3 çalışması gibi gösteriliyor

Yayın tarihi: 12 Ocak 2021 Salı 4:17 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2021 Salı 4:23 pm

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye’de aşılamanın AKP’ye yakın kişilerle başladığı iddiasını bir kez daha dile getirerek, bu aşılamanın Faz-3 çalışması gibi gösterildiğini ancak aslında aşılama olduğunu söyledi.

Türkiye’de aşılamanın ne zaman başlayacağı sorusu yanıt beklerken, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’den AKP’ye yakın kişilerin aşılandığını bir kez daha gündeme getirdi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Emir, “Sinovac aşısının ülkemizde Faz-3 çalışması devam ediyor mu?” diye sorarak, şunları söyledi:

“Faz-3 çalışmasının kapalı götürülmesi ve sonuçlarının açıklanmamış olması gerekiyor. Hem ilk sonuçlarının Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandığını hem de aşı olan kişilerin kendi sonuçlarını açıkladığını görüyoruz. Bu nedenle Faz-3 çalışması devam ediyor mu, ediyorsa da niye bu magazin figürlerinin katılmasına ihtiyaç duyuldu. Bu bir soru işareti.”

AKP’ye yakın kişilere el altından aşı yapıldığını duyduklarını belirten Emir, “Aşı olan kimi ünlüler gerçekten aşı mı oluyorlar, yoksa Faz-3 çalışmasını parçası olarak mı aşı oluyorlar? Bu soruyu soruyoruz” dedi.

CHP’li Emir, Faz-3 çalışması için 13 bin gönüllü istendiğini ancak bu 13 bin sağlıkçı hedefine ulaşılamadığı ve gönüllü olarak ünlülerin tercih edildiğini ifade etti.