CHP’li Emir: Uyuşturucu ile mücadele edecekseniz Soylu istifa etmeli

Yayın tarihi: 8 Kasım 2022 Salı 10:09 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 12:00 am


CHP’nin Türkiye’de madde bağımlığının araştırılması için verdiği önergenin görüşülmesinin öne alınması önerisi TBMM Genel Kurulu’nda AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.


CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Süleyman Soylu son derece ciddiyetsiz” diyerek, uyuşturucu ile İçişleri Bakanlığı’nın yeterince mücadele etmediğini öne sürdü. Emir, “Eğer uyuşturucu ile mücadele edecekseniz, bize göre ilk başta istifa etmesi gereken kişi” diye vurguladı. Emir, Bakan Soylu’nun verdiği sayılar ile bir yılda Türkiye’deki cezaevlerinin bir kat daha doldurulması gerektiğini kaydederek, elindeki hesap makinasını gösterdi. Emir şunları dile getirdi:


"PALAVRALARLA UĞRAŞIYORSUNUZ"


"Uyuşturucu gençlerimizi mahveden bir bataklık. Ülkemizde maalesef uyuşturucu kullanımı 10 yaşına indi. Okul önleri torbacıdan geçilmiyor. Ağır bir soruna karşı ciddi çalışmalıyız. Öyle palavralar laflarla geçiştirilemez. Konuşmamız lazım. 23. dönemde bir rapor hazırlanmış. Biz 26. dönemde çalıştık. Meclis araştırma komisyonu kurdu. Bu raporda 16 ayrı başlıkta 189 öneri var. Biriniz gelin bunlardan hangilerini yapıldığını anlatın, anlatamazsınız çünkü bunlarla değil palavralarla uğraşıyorsunuz.

"TÜRKİYE'Yİ KARA PARA CENNETİ YAPTINIZ"


Türkiye'yi kara para cenneti yaptınız. Uyuşturucu çeteleri Türkiye'de cirit atılıyor. Masak güçlendirilmediği gibi Masak elde koymuyor. Çünkü siz uyuşturucu ile mücadele ediyormuş gibi yapıyorsunuz. Soylu, son derece ciddiyetsiz, beceriksiz. Bize göre istifa etmesi gereken kişi. Eğer uyuşturucu ile mücadele edeceksiniz. '5 bin torbacı alıyoryuz' diyor haftada. 285 bin torbacı eder bir yılda. Cezaevlerinin bir kat daha doldrumak demek. Bu ne demek biliyor musunuz siz torbacıyı karakoldan alıp elini sıkıp çıkartıyorsunuz demek. Bunun Türkçesi de matematiği de budur. Sen ya sahtekarsın ya yalancısın ya da herkesi aptal zannediyorsun. Birde laf atmış onursuz demiş. Sen genel başkanımızın onurunu milyarkere bölseniz onuru bulumazsınız Sen kim onur kim. En başta Soylu'dan kurtulun uyuşturucu ile mücadele için."





" />

İktidar, CHP’nin ‘madde bağımlılığı araştırılsın’ önergesini reddetti. Önerge görüşmeleri sırasında CHP’li Emir, Bakan Soylu’nun ‘haftada 5 bin uyuşturucu satıcısı gözaltına alıyoruz” sözlerini hatırlatarak yılda 285 bin kişinin yakalanması gerektiğini söyledi. Emir, “Cezaevlerini bir kat daha doldurmak demek. Uyuşturucu ile mücadele edecekseniz Soylu istifa etmeli” dedi.

CHP’nin Türkiye’de madde bağımlığının araştırılması için verdiği önergenin görüşülmesinin öne alınması önerisi TBMM Genel Kurulu’nda AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP Ankara Milletvekili  Murat Emir, “Süleyman Soylu son derece ciddiyetsiz” diyerek, uyuşturucu ile İçişleri Bakanlığı’nın yeterince mücadele etmediğini öne sürdü. Emir, “Eğer uyuşturucu ile mücadele edecekseniz, bize göre ilk başta istifa etmesi gereken kişi” diye vurguladı. Emir, Bakan Soylu’nun verdiği sayılar ile bir yılda Türkiye’deki cezaevlerinin bir kat daha doldurulması gerektiğini kaydederek, elindeki hesap makinesi gösterdi.

“PALAVRALARLA UĞRAŞIYORSUNUZ”

Emir şunları dile getirdi: “Uyuşturucu gençlerimizi mahveden bir bataklık. Ülkemizde maalesef uyuşturucu kullanımı 10 yaşına indi. Okul önleri torbacıdan geçilmiyor. Ağır bir soruna karşı ciddi çalışmalıyız. Öyle palavralar laflarla geçiştirilemez. Konuşmamız lazım. 23. dönemde bir rapor hazırlanmış. Biz 26. dönemde çalıştık. Meclis araştırma komisyonu kurdu. Bu raporda 16 ayrı başlıkta 189 öneri var. Biriniz gelin bunlardan hangilerini yapıldığını anlatın, anlatamazsınız çünkü bunlarla değil palavralarla uğraşıyorsunuz.

Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Soylu’ya CHP’den yanıt: Uyuşturucu baronlarının kankası

“TÜRKİYE’Yİ KARA PARA CENNETİ YAPTINIZ”

Türkiye’yi kara para cenneti yaptınız. Uyuşturucu çeteleri Türkiye’de cirit atılıyor. MASAK güçlendirilmediği gibi MASAK elde koymuyor. Çünkü siz uyuşturucu ile mücadele ediyormuş gibi yapıyorsunuz. Soylu, son derece ciddiyetsiz, beceriksiz. Bize göre istifa etmesi gereken kişi. Eğer uyuşturucu ile mücadele edeceksiniz. ‘5 bin torbacı alıyoruz’ diyor haftada. 285 bin torbacı eder bir yılda. Cezaevlerinin bir kat daha doldurmak demek. Bu ne demek biliyor musunuz siz torbacıyı karakoldan alıp elini sıkıp çıkartıyorsunuz demek. Bunun Türkçesi de matematiği de budur. Sen ya sahtekarsın ya yalancısın ya da herkesi aptal zannediyorsun. Birde laf atmış onursuz demiş. Sen genel başkanımızın onurunu milyar kere bölseniz onuru bulamazsınız. Sen kim onur kim. En başta Soylu’dan kurtulun uyuşturucu ile mücadele için.”

Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Soylu’ya CHP’den yanıt: Uyuşturucu baronlarının kankası