CHP’li Emir: ‘Üç doz aşımı oldum’ sözleri iddiamızı doğruladı

Yayın tarihi: 2 Haziran 2021 Çarşamba 11:19 am - Güncelleme: 2 Haziran 2021 Çarşamba 1:06 pm

CHP’li Murat Emir, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Üç doz aşımı oldum” sözleriyle AKP’liler el altından aşı oluyor yönündeki iddialarını doğruladığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün “Üç doz aşı oldum” açıklamasına yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Emir, ‘AKP’liler el altından aşı oluyor’ iddialarının doğrulandığını belirterek, “Aralık ayının başında aşının aslında Türkiye’ye çoktan geldiğini ve bazı AKP’lilerin el altından aşı olduğunu iddia etmiştik. ‘Üç doz aşımı oldum’ sözleriyle bizi doğrulamış oldu” dedi.

“ÜÇÜNCÜ DOZ İÇİN İKİNCİ DOZUN 6 AY GEÇMELİ”

“Üçüncü doz aşının yapılabilmesi için ikinci dozun üzerinden 6 ay geçmesi gerektiğini” belirten Emir, “Erdoğan’a 14 Ocak’ta kameralar karşısında göstermelik bir aşı mı yapıldı? Yani tam da iddia ettiğimiz gibi, Türkiye’ye ilk aşı söylendiği gibi 30 Aralık’ta değil, çok önceden geldi ve AKP’liler herkesten önce aşılandı” ifadelerini kullandı.

“Covid nedeniyle bugüne kadar binlerce insanımızı, yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybettik” diyen Emir, “Beceriksizlik ve rant hırsı yüzünden Türkiye’ye büyük bedeller ödettiren AKP iktidarı, halk sağlığı suçu işlemeye devam ediyor” dedi.

TIKLAYIN – Erdoğan: Üç doz aşı oldum

TIKLAYIN – Erdoğan “3 doz aşı oldum” dedi, sosyal medya ayağa kalktı!