CHP’li Emir: Öz Sağlık-İş Başkanı damadını sendika avukatı yaptı

Yayın tarihi: 26 Mart 2022 Cumartesi 8:12 am - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 8:12 am

CHP’li Murat Emir, Öz-Sağlık-İş Sendikası hakkında torpil iddiaları ortaya attı. Emir, Sendika başkanının damadını sendikada avukat, sendika başkan yardımcısının kızının da özel kalem olarak çalıştığını öne sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda toplu iş sözleşmesi imza yetkisi bulunan Öz Sağlık-İş Sendikası ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; Murat Emir, sendikada lüks makam aracı kullanıldığını, aracın plakasının da Sendika Başkanı Devlet Sert’in ismi ve soy isminin baş harfleri olan “DS”den oluştuğunu ileri sürdü.

Emir, şu ifadeleri kullandı: “Bu nasıl bir tesadüf? Yoksa başkan sağlık çalışanlarının maaşlarından yapılan kesintilerle saltanat sevdasına mı kapıldı? Sendika önce kendi üyesi sağlık çalışanlarına, sonra da kamuoyuna hesap vermeli.”

“BAŞKANIN DAMADI AVUKAT, BAŞKAN YARDIMCISININ DA KIZI ÖZEL KALEM”

Çok sayıda sendika üyesinin kendisine ulaştığını ve şikayetlerini aktardığını kaydeden Emir, sendikada Başkan Sert’in akrabalarının işe alındığını da öne sürerek şunları ifade etti:

“Başkan Sert, damadı İlyas Şeker’i sendika avukatı olarak işe almış. Bize ulaşan iddialara göre, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız’ın kızı da özel kalem olarak Sert’in yanında çalışıyormuş. Tüm bunlar izaha muhtaç”

Isparta’daki elektrik krizinin altından da AKP’nin torpilli müteahhitleri çıktı!