CHP’li Çakırözer’den sansür yasasına tepki: Yolsuzluklarınızı yazanları hapse atacaksınız

Yayın tarihi: 12 Ekim 2022 Çarşamba 9:04 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2022 Çarşamba 10:19 pm

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer bugün, kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında söz aldı. Gazetecilerin haber takibi sırasında dövüldüğünü, haberleri nedeniyle hapse atıldığını söyledi Çakırözer, televizyonlara ve gazetelere verilen cezaları anlattı.

"Milyonlar yokluk içerisinde mücadele verirken iktidar nasıl sustururuz derdinde. Haber takibi sırasında dövülen basın emekçiler yok burada. Haberi yüzünden 9 ayda 418 kez hakim karşısına çıkan tutuklu gazeteciler yok. Halkın haber alma hakkı için çalışan TV'leri, Halk TV, TELE1, KRT, FOX, TV5'i bu yıl 42 kez hukuksuzca cezalandıran RTÜK yok burada. Yolsuzluk rüşvet ve suçlarınız bilinmesin diye iki yılda toplam 993 habere erişim yasakladınız. Hepsinin okunmasın kamu yararı vardı. Ne var? 29. madde ile uydurduğunuz dezenformasyon suçu ve cezası var. Yolsuzluklarınızı yazanları hapse atacaksınız. Enflasyon yüzde 180 diyen uzmanları susturacaksınız. İktidarı eleştiren yurttaşı hapisle korutup sindireceksiniz.

TGS Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş’ın milletin meclisine bugün alınmamasını burada protesto ediyor, Sayın Başkan’dan bu antidemokratik kararın iptal edilmesi için yardım rica ediyorum” diye konuştu.

"CAMİDE İÇKİ İÇİLDİ YALANINA DAMGA BASIN DA GÖRELİM"

Cumhurbaşkanlığında dezenformasyon ile mücadele birimi kurmuşsunuz. Saray'ın sansürcüleri birde bülten çıkarmış. Logosunu da damga gibi çizmişler. hakikati paylaş diyor logoda. Madem öyle hodri meydan. Gözümüzün içine baka baka camileri yakıldı camide içki içildi yalanı uyduranlara basın damgayı görelim. Kabataş yalanına basın damgayı görelim.

Mersin’deki hain PKK saldırısında bile siyasi rant için partimize iftira atanları, metrobüs kazasından çıkar devşirmek için ‘Çok ölü, yaralı var’ yalanı atanları mesela koyun bülteninize, ‘yalan haber’ damgasını vurun. Vuramazsınız. Genel Başkan’ımız ABD’ye gitti. ‘Karşılayan FETÖ’cü’ diye kuyruklu yalan atanları koysanıza bülteninize, koyamazsınız. Sizin haberden, enformasyondan anladığınız sadece saray propagandası”" />

AKP iktidarının basına ve sosyal medyaya sansür getirecek kanun teklifinin görüşmesinde CHP’li Utku Çakırözer, “Yolsuzluklarınızı yazanları hapse atacaksınız. Enflasyon yüzde 180 diyen uzmanları susturacaksınız. İktidarı eleştiren yurttaşı hapisle korutup sindireceksiniz” dedi. 

Gazeteci kökenli CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer bugün, kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sırasında söz aldı. Gazetecilerin haber takibi sırasında dövüldüğünü, haberleri nedeniyle hapse atıldığını söyledi Çakırözer, televizyonlara ve gazetelere verilen cezaları anlattı.

Çakırözer’in konuşmasında öne çıkan kısımlar şöyle:

“Milyonlar yokluk içerisinde mücadele verirken iktidar nasıl sustururuz derdinde. Haber takibi sırasında dövülen basın emekçiler yok burada. Haberi yüzünden 9 ayda 418 kez hakim karşısına çıkan tutuklu gazeteciler yok. Halkın haber alma hakkı için çalışan TV’leri, Halk TV, TELE1, KRT, FOX, TV5’i bu yıl 42 kez hukuksuzca cezalandıran RTÜK yok burada. Yolsuzluk rüşvet ve suçlarınız bilinmesin diye iki yılda toplam 993 habere erişim yasakladınız. Hepsinin okunmasın kamu yararı vardı.  Ne var? 29. madde ile uydurduğunuz dezenformasyon suçu ve cezası var. Yolsuzluklarınızı yazanları hapse atacaksınız. Enflasyon yüzde 180 diyen uzmanları susturacaksınız. İktidarı eleştiren yurttaşı hapisle korutup sindireceksiniz.

TGS Ankara Şube Başkanı Hürtaş’ın TBMM’ye girişine yasak

TGS Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş’ın milletin meclisine bugün alınmamasını burada protesto ediyor, Sayın Başkan’dan bu antidemokratik kararın iptal edilmesi için yardım rica ediyorum.

“CAMİDE İÇKİ İÇİLDİ YALANINA DAMGA BASIN DA GÖRELİM”

Cumhurbaşkanlığında dezenformasyon ile mücadele birimi kurmuşsunuz. Saray’ın sansürcüleri birde bülten çıkarmış. Logosunu da damga gibi çizmişler. hakikati paylaş diyor logoda. Madem öyle hodri meydan. Gözümüzün içine baka baka camileri yakıldı camide içki içildi yalanı uyduranlara basın damgayı görelim. Kabataş yalanına basın damgayı görelim.

Mersin’deki hain PKK saldırısında bile siyasi rant için partimize iftira atanları, metrobüs kazasından çıkar devşirmek için ‘Çok ölü, yaralı var’ yalanı atanları mesela koyun bülteninize, ‘yalan haber’ damgasını vurun. Vuramazsınız. Genel Başkan’ımız ABD’ye gitti. ‘Karşılayan FETÖ’cü’ diye kuyruklu yalan atanları koysanıza bülteninize, koyamazsınız. Sizin haberden, enformasyondan anladığınız sadece saray propagandası”