CHP’li Burcu Köksal kürsüye gübre, un ve bebek beziyle çıktı

Yayın tarihi: 14 Aralık 2021 Salı 5:01 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 5:33 pm

TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2022 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor. Görüşmelerde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, kürsüye yem, gübre, un ve bebek beziyle çıktı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, kürsüye yem, gübre, un ve bebek beziyle çıkarak iktidarı sert bir dille eleştirdi.

İktidarın vatandaş için değil yandaş müteahhitler için bütçe hazırladığını ifade eden Köksal, bütçede, iktidarın payına sefa sürmenin, vatandaşın payına ise cefa çekmenin düştüğünü; bu nedenle bu bütçenin “Ah’lı bütçe” olduğunu söyledi.

Annelerin bebeklerine bebek bezi almak bir yana, bezleri yalnızca adetle alabildiklerine dikkat çekti. O sırada AKP’li milletvekillerinin gülmesi ve tepki göstermesi üzerine Köksal,  “Tabi sizin çocuklarınız Porsche’larda, Mercedes’lerde pudra şekeri çekerken, bu ülkede anneler çocuklarına bez ve mama alamıyorlar.” dedi.

“SİZ HANGİ KAFAYI YAŞIYORSUNUZ?”

Köksal “Bu bütçede 1600 liralık emekli maaşıyla doğalgaz ve elektrik faturasını ödeyemeyen Mehmet Amca’nın ahı var. Emekli demişken; Erdoğan emekli maaşlarını 27 kat artırdık demişti, hesapladım. Eğer doğru söylemiş olsaydı, işçi emeklisi 7 bin 500 lira, memur emeklisi 13 bin 500 lira alacaktı. Ama nerde? Siz hangi kafayı yaşıyorsunuz?” dedi.

Meclis’te ‘portakal’ protestosu