CHP’li Burak Erbay, AKP’li vekilin skandal ‘çadır’ yanıtını anlattı

Yayın tarihi: 21 Şubat 2023 Salı 3:21 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2023 Salı 3:21 pm

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurttaşların çadır talebi giderek büyürken, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, AKP Milletvekili’ne sorduğu çadır sorusuna aldığı skandal yanıta TELE1’de  isyan etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde yıkılan binlerce bina nedeniyle yurttaşlar sokakta kaldı. İktidarın deprem bölgesinde olan Türkiye için, yıllardır deprem vergisi toplamasına karşın hiç bir hazırlık yapmadığı ortaya çıktı. Sokakta kalan yurttaşlar depremin üzerinden 2 haftadan fazla bir süre geçmesine rağmen çadır isyanını sürdürüyor.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TELE1’de Ülkü Çoban’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu. Erbay, iktidarın yangınlarda olduğu gibi depreme de hazırlıksız yakalandığını belirterek, “10 tane il aynı anda oldu evet ama bunu İstanbul’da olduğunu düşünelim 10 ilin nüfusundan daha fazla. Milyonlarca insan sokakta kalacak biz ona hazırlıklı mıyız? Bırakın İstanbul’u bizim İstanbul’un 10’da 1’ini karşılayacak çadırımız yokmuş ki. O çadırların hazırlıklı olmadığı ortaya çıktı. Tamam buralarda yoksa bile Marmara’da egede iç Anadolu’da hazır olması ve anında buraya sevk edilmesi gerekir. ama maalesef hala çadır yok.” ifadelerini kullandı.

11 ili yıkan deprem felaketinde 16’ıncı gün! 41 bin 156 can kaybı

“YILLARCA NEDEN VERGİ VERLDİ”

Erbay, deprem bölgesinde karşılaştığı AKP’li bir vekile çadırlar hakkında soru sorduğunu ama net bir cevap alamadığını ifade ederek, “Geçenlerde bir AKP’li vekil denk geldi sordum ‘Ne yapıyorsunuz?’ diye. ‘Yurt dışından gelmesi vakit alacak, trenle çadır bekliyoruz. Malzemesi geldi’ diyor. Bu kabul edilebilir mi? Bu vatandaşlar vergilerini neden verdi yıllarca? Bu zor anlarda devletinin sahip çıkması adına verdi. Devlet bu hazırlığı yapmakla yükümlü. Yangınlarda nasıl hazırlıklı değilse şimdi de aynısını burada yaşıyoruz” dedi.