Hakkında soruşturma başlatılan Bilecik Belediye Başkanı TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 26 Mart 2021 Cuma 7:34 am - Güncelleme: 26 Mart 2021 Cuma 4:34 pm

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin hakkında kentte bulunan İstanbul Sözleşmesi pankartı nedeniyle soruşturma başlatıldı. Şahin TELE1’e yaptığı açıklamada “İçinden sadece polis ve öğretmen sözcüğünü almışlar. Şiddet her nereden gelirse gelsin karşıyız” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilecik’te bulunan bilboardlardaki İstanbul Sözleşmesi kimden korur pankartı nedeniyle Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin ve ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Soylu soruşturma gerekçesiyle ilgili “Toplumumuzun tüm kesimlerine hakaret içeren, Öğretmenlerimizi ve Polisimizi zan altında bırakan Bilecik’teki bilboardlar yaptığımız suç duyurusu sonucu güvenlik güçlerimizce derhal kaldırılmıştır” ifadelerini kullandı.

,

Konuyla ilgili TELE1’e konuşan Semih Şahin şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

Soruşturma henüz açılmadı. O pankart, şiddet nerden ne şekilde gelirse her türlü şiddete karşıyız diyen bir pankarttı. Okunduğuna çıkan sonuç şu: Şiddet her nereden gelirse gelsin karşıyız. Şiddete karışıyım.

“İÇİNDEN POLİS VE ÖĞRETMEN SÖZCÜĞÜ ALINMIŞ”

Şahin, Soylu’nun “Öğretmenlerimizi ve Polisimizi zan altında bırakan” cümlesiyle ilgili de “İçinden sadece polis ve öğretmen sözcüğünü almışlar. Toplumda şiddet her nereden gelirse gelsin karşıyım” dedi.

PANKARTTA NE YAZIYORDU?

Bilecik Belediyesi tarafından bilboardlardlara asılan panakrtta İstanbul Sözleşmesi yaşatır notuyla birlikte şu ifadeler yer aldı:

İstanbul Sözleşmesi kimden korur?

Eşin, eski eşin veya partnerin şiddetinden, abinin, babanın veya diğer aile bireylerinin şiddetinden, işyerinde patronun, okulda öğretmenin, karakolda polisin ya da sokakta, çarşıda veya toplu taşımada tanımadığımız erkeklerin şiddet ve tacizinden kısaca en yakınımızdakilerin şiddetinden korur.