‘Virüsle mücadelede siyaset yapılmaz’: CHP’li belediyenin ekmek dağıtması yasaklandı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2020 Cumartesi 4:20 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi 4:24 pm

Muğla’da CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek dağıtması yasaklandı. Muğla İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan yasak kararına gerekçe olarak, ekmek dağıtımının yalnızca valilik, kaymakamlık, vefa sosyal destek grubu ile muhtarlar vasıtasıyla yapılacağı gösterildi.

Sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri yurttaşın ekmek ihtiyacını karşılamak için hazırlıklar yaptı. Ekmek dağıtımı yapacak araçlar ve personel belirlenerek çalışmalar yürütüldü. Ancak Muğla İl Hıfzısıhha Kurulu, aldığı kararla ekmek dağıtımının yalnızca valilik, kaymakamlık, vefa sosyal destek grubu ile muhtarlar vasıtasıyla yapılacağını duyurdu. Alınan kararla belediyelerin ekmek dağıtımı yapmasının önü kesildi.

‘KARAR SİYASİDİR’

Cumhuriyet’e konuşan CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, karara rağmen CHP’li büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile yurttaşı mağdur etmemek için çalışmalara devam edeceklerini bildirdi. Kararın siyasi olduğunun altını çizen Zeybekoğlu, “Koronavirüs ile mücadelede siyaset yapılmaz. Salgınla mücadele ancak akıl, bilim ve bir arada durmak ile yapılır. Biz bu açıklamaya rağmen Muğla’da ekmek dağıtımı dahil bütün hizmetleri vereceğiz. Onlar böyle açıklama yapsalar da teknik olarak tüm halka ulaşmalarına olanak yok. Birlikte mücadele etmezsek kazanamayız. Bütün CHP’li belediyelerimiz bu süreçte halkın emrindedir” dedi.

İSTANBUL’DA DA POLİS ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

İstanbul’da da İBB Genel Koordinatörü Gökhan Günaydın, ekmek dağıtımına çıkan İBB Halk Ekmek araçlarına polisin engelleme girişiminde bulunduğunu duyurdu. İBB yetkilileri konuyla ilgili olarak İstanbul Valiliği ile iletişime geçtikten sonra araçlara izin verildi. Gökhan Günaydın da “An itibariyle, Halk Ekmek büfelerimize yönelik polis müdahalesi son bulmuştur” diye açıklama yaptı.