CHP’li belediyeden öğrencilere 25 liraya kiralık daire

Yayın tarihi: 21 Eylül 2021 Salı 10:51 am - Güncelleme: 21 Eylül 2021 Salı 10:51 am

Bursa’da CHP’li Gemlik Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Hukuk ve Denizcilik Fakültesi’nde öğrenim gören öğrencilerin ev ihtiyaçlarını gidermek için sembolik bir ücret karşılığında daire tahsis etti.

Bursa’da bünyesindeki sosyal konutlarda bulunan 2+1 21 daireyi üniversite öğrencilerine tahsis edecek olan Gemlik Belediyesi, daireleri sembolik ücretle kiraya verecek. İlk kez üniversiteyi kazanan öğrencilere tahsis edilecek konutlarda kız öğrenciler öncelikli olacak. Bu çalışma ile Gemlik’te üniversite okuyacak 84 öğrenci barınma imkanına sahip olacak.

Öğrencilerin barınma sorunu Meclis’e taşındı

Gemlik’te 2100 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan şöyle konuştu:

– Bu sene bir sorun var. Öğrencilerin belediyemizden barınma ile ilgili ciddi talepleri var. Kız ve erkek öğrenci yurtlarımız tamamen dolmuş durumda. Üstelik Türkiye’nin yerli otomobili TOGG’un bölgemizde faaliyete geçmiş olması kiralık ev konusunda da öğrencilerimizin elini kolunu bağlıyor.

– Biz de belediye olarak bir parça da olsa merhem olabilir miyiz diye düşününce şunu gördük. 82 öğrencimizin barınma ihtiyacını çözebiliriz. Toplam 21 konutu onların kullanımına vereceğiz. Önceliklerimiz var. Talebin çok olması halinde kız öğrencileri öncelikli olacak. İlk defa kayıt yaptırmış olmaları gerekecek. Bu kriterler arasına giren öğrenciler arasında kura çekeceğiz.