CHP’li belediyeden Haydar Baş hamlesi

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 6:36 pm - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 6:36 pm

Bağımsız Türkiye Partisi’nin kurucusu ve geçen yıl yaşamını yitirdiği 14 Nisan’a kadar genel başkanı olan Prof. Dr. Haydar Baş’ın ismi Bakırköy’de bir sokağa verildi.

CHP’li Bakırköy Belediyesi, geçen yıl 14 Nisan 2020 tarihinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından yaşamını yitiren, BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın isminin Florya’daki “Avcılar” sokağına verilmesini teklif etti.

Yasa gereği cadde, sokak ve meydanlara isim verilmesi Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olduğu için teklif İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) sunuldu. İBB Harita Müdürlüğü, teklifle ilgili dosyayı 14 Kasım 2020 tarihinde İBB Meclisi’ne gönderdi. Meclis de teklif dosyasını 14 Aralık 2020 tarihinde Harita Komisyonu’na havale etti. 3 ay komisyonda bekleyen Haydar Baş ile ilgili dosya, geçen cuma günü İBB Meclisi’nde görüşüldü.

İBB MECLİSİ TEKLİFİ ONAYLADI

İBB Meclisi söz konusu teklifi oybirliğiyle kabul etti. Kabul edilen kararda şöyle denildi:

“Bakırköy Şenlikköy Mahallesi’nde bulunan ‘Avcılar Sokağı’ isminin ‘Prof. Dr. Haydar Baş Sokağı’ olarak değiştirilmesi talebi incelenmiş olup; teklif edilen Acılar Sokağı’nda etkilenebilecek çok adres olduğundan Florya Caddesi ile Fuat Paşa Sokağı ve Yamaç Sokağı’nın kesiştiği yere kadar olan kısmın ‘Acılar Sokak’ olarak bırakılması ve Avcılar Sokağının Yamaç Sokağı ve Fuat Paşa Sokağı kesişiminden itibaren Yeşilköy Caddesi’ne kadar olan kısma teklif edilen ‘Prof. Dr. Haydar Baş Sokağı’ isminin verilmesi, tadilen uygun görülmüştür.”