CHP’li belediye başkanı Suavi konserinin iptal edilme gerekçesini açıkladı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2024 Cuma 8:40 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2024 Cuma 8:40 pm

MHP tarafından hedef gösterildikten sonra Beykoz’daki konserinde saldırı girişimine uğrayan Suavi’nin Konya Seydişehir’deki konseri de iptal edildi. Seydişehir’in CHP’li Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu iptal gerekçesini ‘Beykoz’da yaşanan olaylar’ olarak gösterdi, “Bizim bölgemiz bu konularda hassas” dedi.

Sanatçı Suavi’nin Beykoz’daki konserinde MHP tarafından hedef gösterilmesinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Konya Seydişehir Belediyesi’nin düzenleyeceği konseri de iptal edildi. Önceden yayınlanan programda yer alan Suavi’nin ismi, yeni programdan çıkarıldı. Suavi’nin konserinin iptal edilmesi tepkilere neden oldu.

MHP’nin hedef gösterdiği Suavi’nin konseri iptal edildi

DW Türkçe’ye konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, iptalin gerekçelerini açıkladı.

“Suavi konserini neden iptal ettiniz?” sorusunu yanıtlayan Ustaoğlu, konserin çok önceden planlandığını belirterek, “30 Ağustos Zafer Bayramı için 4 günlük bir etkinliğe hazırlandık” diye konuştu.

Ancak 19 Ağustos’ta Beykoz’da yaşanan olaylar sonrasında belediye yönetimleri ile konuyu yeniden değerlendirdiklerini ve konserin verilmesi kararını da tekrar gözden geçirdiklerini aktardı. Hasan Ustaoğlu, “Bizim bölgemiz de bu konularda hassas bir bölge ve toplumsal olaylar çıkma ihtimali olan bir yer. Çevremizde de yine oldukça hassasiyet taşıyan bölgeler var” sözleriyle karara götüren süreci açıkladı.

Emniyet güçlerinden de kendilerine bazı bilgiler geldiğini sözlerine ekleyen Ustaoğlu, “Bir takım sıkıntılarla problemler olduğunu söylediler. Bununla ilgili görüşmemiz lazım dedik. Kendileriyle de görüştük. Bu görüşmenin neticesinde biz kendisini (Suavi) aradık, nezaketli bir şekilde, iptal etmemiz gerektiğini söyledik ve konseri iptal ettik” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN TALİMAT ALMAZ”

İptal kararının Ülkü Ocakları Seydişehir Şubesi tarafından duyurulduğunun hatırlatılması üzerine Ustaoğlu şöyle konuştu:

“Takdir edersiniz ki; bir belediye başkanı, Ülkü Ocaklarından talimat almaz, talimat derecesine varacak direktif de almaz. Burada oluşacak herhangi bir olumsuzluk, tüm etkinlik takvimimizi etkileyip bizi sıkıntıya sokar. Toplum içinde de herhangi bir kavga gürültü ortamı oluşmaması adına, emniyet birimlerinin de bize tavsiyesi neticesinde kendimiz bir karar alarak iptal ettik.”

Bu karar sonrası siyasi olarak sert eleştirilere maruz kaldıklarını da kaydeden Ustaoğlu, sürecin sansasyonel bir durum haline getirildiğini de belirtti. Bu arada CHP Genel Merkezi’nden üç yönetici ile görüştüklerini de aktaran Ustaoğlu, “Sadece bilgi verdim. Bize gelen bir olumsuzluk ya da tepki söz konusu değil, tepki almadık” diye kararı kendilerinin aldığına tekrar vurgu yaptı.

Suavi konserinin yeniden programa alınmayacağını da belirten Hasan Ustaoğlu, “Sanatçıya biz nezaketli olarak durumu ifade etmişken, sanatçının bu derece tepki göstermiş olmasından ben rahatsız oldum. Sanıyorum ki önümüzdeki süreçte de böyle bir konser tekrarlanmaz” diyerek yakın gelecekte bir Suavi konseri ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti.

SUAVİ’NİN AVUKATINDAN TEPKİ

CHP’li belediyenin iptali sonrasında Suavi’nin avukatı Bişar Abdi Alınak, “MHP ve AKP ilçe yöneticilerinin açıklamalarıyla gündem edilmeye çalışılan yalan ve nefretin tesiri ile Suavi’nin konseri, CHP Seydişehir Belediyesi Başkanı tarafından tek taraflı olarak iptal edilmiştir. Bu karar ile her istediğini linç kampanyalarıyla yaptırabileceğine inanan bu zihniyete cesaret ve cüret veren muhalefet belediyesi başkanı maalesef aynı bağnaz yapı ile hizalanmıştır. CHP Genel Merkezi’ni içtenlikle uyarıyor ve sorumluluk almaya davet ediyoruz”şeklinde konuştu.

Kaynak: DW Türkçe