CHP’li belediye başkanı makam araçlarını satışa çıkardı

Yayın tarihi: 9 Nisan 2024 Salı 8:28 am - Güncelleme: 9 Nisan 2024 Salı 8:28 am

Hatay’da Defne Belediye Başkanı seçilen CHP’li Halil İbrahim Özgün, göreve başlamasının ardından belediyenin tüm makam araçlarını satışa çıkardığını duyurdu.

Hatay’ın Defne ilçesinde seçimi kazanan CHP’li Halil İbrahim Özgün, göreve başlamasının ardından belediyenin tüm makam araçlarını satışa çıkardı. Tasarruf sözü verdiklerini vurgulayan Özgün, “Ben dahil kimsenin makam aracı kullanmasını istemiyoruz” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Hatay’ın Defne ilçesinde yüzde 45.83’lük oy oranına sahip olan CHP’li Halil İbrahim Özgün seçimi kazandı. Özgün, göreve başlamasının ardından belediyenin tüm makam araçlarını satışa çıkardı.

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan Özgün, “MAKAM ARAÇLARINI SATIYORUZ. Temiz ve şeffaf bir yönetim ile tasarruf sözü vermiştik. Sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Makam araçlarımızı satarak tasarruf edeceğiz. Belediye Başkanı olarak ben dahil, belediyede makam aracı bırakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Özgün’ün açıklaması şu şekilde:

“Değerli Defneliler merhaba. Belediyeyi şeffaf ve denetlenebilir şekilde yöneteceğimizin sözünü vermiştik. Tasarruf yapacağımızın sözünü vermiştik. Arkamda gördüğünüz araçlar belediyenin makam araçları. Bunların dışında da daha önceki belediye başkanımızın kiralık olarak kullandığı daha yeni ve daha lüks bir araç vardı. O aracı da iade ettik. Arkamda gördüğünüz makam araçlarını da satışa çıkarıyoruz. Bu araçları satacağız. Parasını da belediyeye alacağız. Ben dahil hiç kimsenin belediye bünyesinde makam aracı kullanmasını istemiyoruz. Bu icraatımız Defnemize hayırlı olsun.”

Kurultayda aday olmayacağını açıklayan Akşener makam odasındaki eşyalarını toplattı

Kaynak: HABER MERKEZİ