CHP’li Bayraktutan: Hükümet geride kalan közleri söndürüyor

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 12:35 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 12:35 pm

Muğla Marmaris’teki orman yangınının dördüncü gününe girilirken üç bin 417 hektar alan zarar gördü.  CHP’li Uğur Bayraktutan, Bakan Vahit Kirişçi’nin yangına ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, “Bu hükümet, yangın söndürmüyor, köz söndürüyor köz, yani geride kalan közleri söndürüyor” dedi. 

TBMM Genel Kurulu’nda dün, CHP ve HDP’nin orman yangınlarına karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla daha önce ayrı ayrı verdikleri araştırma önergelerinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. Öneri üzerine söz alan Uğur Bayraktutan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin Marmaris’teki yangına ilişkin “Kontrolsüzlük yok ama kontrol altına alınmış bir yangın da söz konusu değil” açıklamasına tepki gösterdi.

“SİZİN THK’YE ALERJİNİZ VAR”

Bayraktutan, “Bundan ne anladı burada, parlamentodaki milletvekilleri? Yani bu şekildeki bir demeç bile, yangın karşısında çaresiz kalan bir hükümetin bakanının acziyetini ortaya koyan fiili bir durum. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Sözü uzatmaya gerek yok; bu hükümet, yangın söndürmüyor, köz söndürüyor köz, yani geride kalan közleri söndürüyor” diye konuştu.

Bayraktutan, “Niye böyle? Bakın, şimdi, sizin Türk Hava Kurumu’na karşı bir alerjiniz var. Türk Hava Kurumu kimin kurumu? Mustafa Kemal’in emaneti. Ne yaptınız? ‘Efendim, uçakların motorlarında kuşlar yuva yapıyor’ dediniz. Ne yapıyorlardı? Bunların uçakları amfibi uçaklardı; zamanında gidiyorlardı, denize iniyorlardı; çok kısa, saniyeler içerisinde, yedi dakikada, on dakikada suyu alıyorlardı, geliyorlardı, söndürüyorlardı” dedi.

 

3-4 saatlik uyku ile ayakta olduğunu söyleyen Soylu Selman için düzenlenen yemekte ortaya çıktı