CHP’li başkanlar sel bölgesinde mahsur kaldı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2021 Pazar 2:04 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 10:36 am

Van’ın Başkale ilçesinde yaşanan sel felaketi için bölgeye giden CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu ve CHP Başkale İlçe Başkanı Aykut Parlak, bölgede mahsur kaldı.

Başkale ve çevresinde dün öğle saatlerinde sağanak etkili oldu. Kırsal bölgelerde etkili olan sağanak, ilçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki 170 haneli Esenyamaç Mahallesi’nde sele neden oldu. Yaklaşık yarım saat süren sağanağın ardından oluşan selin suları, Esenyamaç Mahallesi ve On İki Dere mezrasında bazı ev ve ahırların yıkılmasına neden oldu.

Başkale’deki selden kurtarılan Kader: Hiçbir şeyimiz kalmadı

“1 SAAT MAHSUR KALDIK”

TELE1’e konuşan CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, “Yaklaşık 12 ev zarar görmüştü. 1 saat mahsur kaldık. Başkale’ye doğru yavaş yavaş gidiyoruz. İş makinaları yetişti. Dere yatağının hemen yanında evler ve köprüler çok küçük. Su sürekli yönünü değiştiriyor” dedi.

“YOLLAR KAPANMIŞ DURUMDA”

Bölgede mahsur kalan CHP Başkale İlçe Başkanı Aykut Parlak, bölgedeki son duruma ilişkin TELE1’e yaptığı açıklamada “Dün sel yaşanan yere doğru gitmeye çalışıyoruz. Biraz sakinleşti. Yollar kapanmış durumda. Yolların açılmasını bekliyoruz. Başka yerlerde de aynı durum var.” diye belirtti.

“YIKILAN EVLERDE HİÇBİR ŞEY KALMAMIŞTIR”

Selden etkilenen vatandaşlar da yaşadıklarını şöyle anlattı:

Raif Aslan: “Dün akşam belki köyün yarısı desem dışarda çölde yatmışlardır. Evi yıkılmayan insanlar dahi eve girmemişler. Durulma olduğu zamanda hepsi gece yarısı o karanlıkta dışarıya çıkmışlardır. Köydeki hasar hiçbir şey kalmamış düzlük dahil her şeyi götürmüş. Yıkılan evlerde hiçbir şey kalmamıştır. Eve getirdiği eşyaları hiçbir şeyi kalmamış”

“NE EV NE BAŞKA BİR ŞEY NE DE KALACAK YERİMİZ YOK”

Gökhan Yurtsever: “Dışarda kalmışız ne bir evimiz var ne bir yuvamız var hiçbir şeyimiz yok. Hiçbir şeyimiz kalmamıştır. Mecburen çoluk çocuğumuzu millet götürmüş kendi evlerine. Açız hiçbir şeyimiz yok. Ne ev ne başka bir şey ne de kalacak yerimiz yok. Mağdur kalmışız. Çobanlık yaparken koyunlarımı satmıştım, biriktirdiğimizi de eve bırakmıştım. Sel onu da almış 50 bin tl”

Başkale’de sel: Evler yıkıldı