CHP’li başkandan örnek proje! İhtiyaç sahiplerine bedava

Yayın tarihi: 20 Aralık 2021 Pazartesi 3:23 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2022 Perşembe 11:28 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

CHP Tarsus ilçe örgütü, ekonomik olarak zor günlerden geçen ülkemizde örnek olacak bir projeyi hayata geçirdi. Tarsus’ta dayanışma ağı kuran CHP İlçe örgütü, hayırseverlerin desteğiyle temin edilen unları, gönüllü kadınların emekleriyle yoğurup, yufka ekmek yaparak, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor. Öte yandan CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal söz konusu projenin mahalle mahalle devam edeceğini aktardı.

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal’ın Tele1’e yaptığı açıklamada gönüllülerin katılımıyla getirdikleri unlarla yapılan ekmeklerin ihtiyaç sahiplerine teker teker dağıtıldığını aktardı. Öte yandan Varal yapılan projenin tek bir noktada değil, mahalle mahalle devam edeceğini söyledi.

Hayırseverlerin katkıları, gönüllü kadınların emekleri ve partili kadın ile gençlerin destekleriyle ekmekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, iktidarın yarattığı tahribatın faturasını geniş halk kitlelerinin ödediğine dikkati çekerek, “AKP ‘nin yarattığı yoksulluk bizim dayanışmamızdan güçlü değil. Dayanışma yaşatır!” ifadelerini kullandı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu , Gençlik Kolları Başkanı Adil Bal ve İlçe Yöneticileri, kadın ve gençlik kolları yöneticilerinin de ekmek yapımı sürecinde bizzat yer aldıkları proje ilk olarak Tarsus’un Fevzi Çakmak Mahallesi’nde başlatıldı.

Projeyle hayırsever yurttaşların destekleriyle temin edilen unların önce hamura, ardından yoğrularak yufka ekmeğe ve tandır ekmeğine döndürüldüğünü belirten Başkan Ozan Varal, “Anadolu’da dayanışma ruhu yüz yıllardır vardır. AKP iktidarının Yoksul ve aç bıraktığı halkımızla adeta dalga geçtiği bu zor günlerde bizi ayakta tutacak şey dayanışmadır. El ele vererek, bu zor günleri aşacağız” diye konuştu.

Hayırsever tüm yurttaşlara çağrıda bulunan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, “Tarsus Dayanışma Ağı ile ekmeğimizi birlikte üretiyoruz, ekmeğimizi birlikte paylaşıyoruz.
Tüm halkımıza çağrımızdır…!
Un katkısı sunarak, hamur açarak, ekmek pişirerek, ekmeğimizi paylaşarak siz de dayanışma ağında yer alabilirsiniz. Dayanışma gönüllülerimizle beraber ekmeklerimizi üretiyoruz ve ürettiğimiz ekmekleri de ihtiyaç sahibi halkımızla paylaşıyoruz. CHP ‘li belediyelerimizin ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ‘in Mersin tamamında yaşama geçirdiği erzak kolisi ve süt dağıtımı başta olmak üzere 3 çeşit yemeğe 3 TL ye ulaşabilmemiz ve özellikle un dağıtımı , hamur yoğurma makinesini kırsal da tüm noktalara ulaştırması geleceğe umutla bakmamızı sağlamakta, dayanışmanın değerini ortaya koymaktadır. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘nun Kara Kış Fonu projesine bizler de Tarsus ‘tan emeklerimizle ses veriyoruz! ” dedi.

“Dayanışmayı birlikte büyütelim” vurgusunda bulunan CHP İlçe Başkanı Varal,
“Bizi ayakta tutacak şey dayanışmak!
Paylaşarak ve dayanışma ile zor günleri ve yoklukları aşacağız!
Birlikte var olacağız!
Tarsus Dayanışma Ağı ile: Ekmeğimizi birlikte üretiyoruz, Ekmeğimizi birlikte paylaşıyoruz.
Tüm halkımıza çağrımızdır!
Un katkısı sunarak ,hamur açarak, ekmek pişirerek , ekmeğimizi paylaşarak siz de dayanışma ağında yer alabilirsiniz!
Dayanışma Gönüllülerimizle Beraber ekmeklerimizi üretiyoruz ve ürettiğimiz ekmekleri de halkımızla paylaşıyoruz!
Dayanışmayı birlikte büyütelim.
Hep beraber yapabileceğimiz çok şeyler var.
Tüm Mahallelerimizde Dayanışma Ağı’nı örelim. Bizlere ulaşın!
AKP ‘nin yarattığı yoksulluk bizim dayanışmamızdan güçlü değil!
Dayanışma yaşatır!” dedi.