CHP’li başkan tartışmalı ihaleyi anlattı

Yayın tarihi: 23 Mart 2022 Çarşamba 4:26 pm - Güncelleme: 23 Mart 2022 Çarşamba 5:37 pm

Ali Ağaoğlu ve Besim Tibuk’un Milas’ta başladığı proje tartışma konusu oldu. CHP’li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, proje aşamasının çeyrek asırdan bu yana devam ettiğini söyleyerek, belediyenin doğa dostu olduğunu söyledi.

Tokat’ın Tele 1’de Enver Aysever’in sorularına verdiği yanıt şöyle:

Ali Ağaoğlu ve Besim Tibuk ile ilgili büyük bir yapılanma olacak. Siz bu yapılanmadan yana mısınız, ruhsatı verdiniz mi?

Ben bölgemle ilgili hassasiyet gösteren herkese teşekkür ediyorum. Herkesin de şundan emin olmasını istiyorum. Sanki sulak alan imara açılıyormuş gibi ya da yeni bir durum yaratılıyormuş gibi bir algı yaratılıyor. Yani eskiye dayanan bir mülkiyet var burada. Buradan mülkiyet toplamışlar. 1994 yılında imar planları yapılmış. Daha sonra burası bakanlık tarafından turizm alanı olarak ilan edilmiş. Ayrıca SİT bölgesi olması itibarı ile de Anıtlar Kurulu’nca onaylanmış koruma imar planları var. Yani bugünün olayı değil. En azından benim bildiğim kadarıyla çeyrek asırlık proje. Yani bakanlık tarafından da devlet tarafından da turizm alanı ilan edilmiş bir bölgede bir turizm yatırımıyla ilgili bir ruhsat verdik. Burada çevresel etkiler üzerinde özellikle sulak alan bizim vazgeçilmezimiz.

Siz projeye ruhsat vermek zorunda mı kaldınız yoksa projeyi onaylayarak mı ruhsat verdiniz?

Biz sulak alan bölgesine müdahale noktasında projenin bir zaafının olmadığını çünkü koruma bandı var, koruma bandının dışında genişleme bandı var, genişleme alanı dışonda SİT alanı ilan edilip de hiçbir şey yapılamayacak bir alan var. Proje ondan sonra başlıyor. Boğaziçi yani Tuzla Sulak Alanı’nın olduğu bölge Milas’ın en hareketli bölgesi. Bugün Ağaoğlı projesinden daha çok sulak alana etki eden başka projelere de ruhsat verdik biz. Şu an orada siteler var.

ÇED’in olumlu karar verdiği Ağaoğlu’nun ‘kasabasına’ bilirkişiden itiraz