CHP’li başkan: Fatih’in yerli nüfusundan 50 bin kişi göç etti

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 12:50 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 2:48 pm

İktidarın yanlış göç politikaları nedeniyle Fatih’te yerli nüfus giderek azalırken, ara sokaklarda Türk görmek neredeyse imkansız hale geldi. Fatih‘teki Arapça tabelaları ve yabancı nüfus yoğunluğunu değerlendiren CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer, yerli nüfusun göç ettiğini söyledi.

Yabancıların yoğunlukta yaşadığı İstanbul’un Fatih ilçesi, AKP Hükümeti’nin yanlış göç politikalarını gözler önüne seriyor. CHP Fatih İlçe Başkanı, Fatih’teki sorunlarını ve çözüm önerilerini TELE 1’e anlattı.

CHP Fatih İlçe Başkanı Soner  Özimer açıklamasında şunları söyledi:

“Özellikle Fındıkzade, Yusufpaşa ve Aksaray tarafına doğru küçük küçük gettolar oluşmuş durumda. Somalili, Suriyeli, Güney Afrikalılardan oluşan gettolar var. Artık oturum izni verilmediği söyleniyor. Biz bunu bilemiyoruz. Ne kadarı gönderiliyor? Ne kadar yakalanıyor? Çok rahat hareket edebiliyorlar. Türk vatandaşlarına kimlik sorulurken, ötekilerine sorulmuyor. Kendi ülkelerinden daha rahat hareket ediyorlar. Özellikle kadınların tacize uğradığı konusunda çok yoğun şikayetler alıyoruz.”

FATİH’İN YERLİ NÜFUSU GÖÇ EDİYOR

“Gençlik kollarımızın dolaştığı 100 evden 10’unda TC kimliği almış Suriyeli vatandaşlar oturuyor. Bu insanlar oy kullanacaklar. Akşemseddin mahallesinin yüzde 10’u değişmiş durumda. Geçen sene Fatih’in yerli nüfusundan 50 bin kişi göç vermişiz. Buradaki Türk nüfusu gittikçe azalıyor. Fatih hak etmediği konumda. Suriyelilere, Araplara Iraklılara terk edilmeye zorlanan bir durumda.”

VATANDAŞ İLE YABANCILAR ARASINDAKİ DURUM KIZIŞTIRILIYOR

“Burada çözümü üretmesi gereken taraf devlet. Öncelikle Kumkapı’da bulunan Göç İdaresi’nin oradan kaldırılması gerekiyor. Arapça tabelaların kaldırılması kararı geçen dönemin Meclis gündemiydi. Bu karar alındı ama ne yazık ki uygulanmıyor.

Fatih konusunda acil önlemler alınması gerekiyor. Hükümet isterse bunu hemen yapar. İstemezse sadece laf söyler. Oradaki insanların zorla değil ama uygun bir şekilde geri gönderilmeleri gerekiyor. Devlet olmadan vatandaşın yapabileceği bir şey yok. Aksine vatandaş ile yabancılar arasındaki durum da kızıştırılıyor ve daha kötü bir hale geliyor.”

FATİH’TE FETİH KUTLAMASI YAPACAK TÜRK YOK

“Tarihi Yarımada’da böyle bir tablo olması çok acı. Fatih’i almakla övünen Cumhurbaşkanı 29 Mayıs’ta Fetih kutlaması yapacak. Ancak kutlanan Fatih’te Türk yok.”

O EVLERİN MÜHÜRLENMESİ GEREKİYOR

TELE 1’e konuşan Molla Gürani Mahalle Murat Şahinoğlu’nun Fatih’in yerli halkının evlerini yabancılara sattığı ve kiraladığı yönündeki ifadesine şöyle yanıt veren Özimer,

“Yabancılara ev verilmesi ve kiralanması da yasak. Böyle bir durum varsa o evlerin de mühürlenmesi gerekiyor. İnsanların evini satması, para kazanması kadar normal bir durum yoktur. İnsanlar ihtiyaç halinde bırakılıyorsa bu da devletin sorunudur. Türk vatandaşının ekonomik alanda özgürlük sağlayarak evini satmasına engel olması gereken devlet. Mevcut hükümet bu çözümleri uygulayabilecek gibi görünmüyor. ” dedi.

Türk vatandaşlığı almak ara sokaklara düştü! Yusufpaşa’da yabancı kaldık