CHP’li Başarır’dan yeni açıklama: Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 12:15 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2024 Pazartesi 12:20 pm

“Ben Cumhurbaşkanı’nın yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” diyen CHP’li Ali Mahir Başarır tepkiler üzerine Nagehan Alçı’ya konuştu. Başarır “Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in adaylığına ilişkin “Ben Cumhurbaşkanı’nın yerinde olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” sözleriyle tepkiyle karşılanan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır yeni açıklamasını Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya yaptı.

Tepkiler için “Sosyal medyadaki trol orduları siyaseti enfekte ediyor” diyen Başarır “Birincisi Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil. 49 yaşında genç bir siyasetçi. 1977’den beri CHP’ye en büyük başarıyı getirmiş olan genel başkan” ifadesini kullandı.

‘BANA SALDIRANLARINA ÇOĞU BOT HESAPLAR’

“Dünden beri yazılanlara bakıyorum, bu nedir anlamadım Nagehan. Sorulan soru karşısında bir grup başkanvekili olarak başka nasıl cevap verebilirdim ki?” diyen Başarır “Peki neden böyle tepkiler oluştu? Beklemiyor muydun?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu komplocu ve saldırgan anlayış ne Türkiye’yi ne CHP’yi iyi bir yere götürmez. Birincisi Özgür Bey Kemal Kılıçdaroğlu değil. 49 yaşında genç bir siyasetçi. 1977’den beri CHP’ye en büyük başarıyı getirmiş olan genel başkan. İkincisi şu anda böyle tartışmalara girmek sadece bizi yıpratır, kaldı ki ben bütünleştirici konuşuyorum, söylediklerimin tümüne baksınlar. Ekrem Başkan’la ilgili de Mansur Başkan’la ilgili de sözlerim kayıtlarda duruyor. Üçüncüsü sosyal medyadaki trol orduları siyaseti enfekte ediyor. Biz bundan şikayet etmiyor muyduk? Bakıyorum bana saldıranların çoğu bot hesaplar.”

‘ÖZGÜR BEY BÖYLE ŞEYLERE TAKILMAZ’

Başarır “Özgür Özel ne der bu yazılanlara ve konuşulanlara” sorusu ise “Böyle şeylere takılmaz Özgür Bey. Önüne bakar, aynı kararlılıkla ve motivasyonla devam eder” diye konuştu.

Ali Mahir Başarır’dan YSK’ya Hatay tepkisi: Suç işliyorsunuz!

Kaynak: Habertürk