CHP’li Başarır’dan Yazıcıoğlu’na ‘4. madde’ tepkisi: Ahmak sensin, utanmaz adam, seviyesiz herif!

Yayın tarihi: 16 Eylül 2024 Pazartesi 9:07 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2024 Pazartesi 9:11 pm

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Anayasa’nın 4. maddesinin değiştirilmesini isteyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na, “Ahmak olan sensin. Utanmaz adam, seviyesiz adam. Eğer bugün o parlamentodaysan orada görev yapıyorsan, orada yemin edebildiysen bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Anayasanın ilk dört maddesine borçlusun” diyerek tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun anayasanın 4. maddesinin değiştirilmesini istemesine sert ifadelerle cevap geldi.

Yapıcıoğlu’na “Türkiye’nin üniter yapısını cumhuriyeti tartışmaya açacakmış ve bunu da söylerken söyler gibi anlatır gibi anlatıyorum diyor. Ahmak olan sensin. Utanmaz adam, seviyesiz adam” diyen Başarır “Hizbullah’ın uzantılarını meclise getirip Ahlat’ta elini kaldıran Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

“NEDİR BU HÜDA PAR? KİMDİR BU ADAM?”

Başarır açıklamasında şunları söyledi:

“Bir partinin Genel Başkanı. AK Parti ve MHP liderinin elini kaldırdığı, utanmadan, sıkılmadan elini kaldırdığı HÜDA PAR’ın Genel Başkanı anayasanın ilk dört maddesini tartışmayı açmış. Nedir, Anayasanın birinci maddesi ‘Devletin yönetimi cumhuriyetidir’. İkinci maddesi cumhuriyetin niteliklerini belirtiyoruz. Üçüncü maddesi ülkenin milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu belirtir. Dördüncü madde ise bunun değiştirilemeyeceği, teklif edilemeyeceğini belirtir. Şimdi ben söylüyorum. Ey bu adamın elini kaldıranlar utanmadan sıkılmadan bu partiyle yan yana yürüyenler, siz hiç mi sıkılmıyorsunuz bu açıklamalarından? Nedir bu HÜDA PAR? Kimdir bu adam? Hizbullahı öven, Gaffar Okan’ın katillerini savunan, kadın katillerini kutsayan bu kişiyi parlamentoya getirdiniz, şimdi Türkiye’nin üniter yapısını, cumhuriyeti tartışmaya açacakmış. Ve bunu da söylerken ahmağa söyler gibi anlatır gibi anlatıyorum diyor. Ahmak olan sensin. Utanmaz adam, seviyesiz adam. Eğer bugün o parlamentodaysan orada görev yapıyorsan, orada yemin edebildiysen bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Anayasanın ilk dört maddesine borçlusun.

“SEVİYESİZ HERİF, MADEM ZORUNDA GİDİYORDU…”

Seviyesiz herif, madem zoruna gidiyordu ilk dört madde, niye geldin yemin ettin ve milletvekili oldun? Ama burada suçlu o değil. Bunun gibi insanlar tarihte çok oldu. Cumhuriyetle, laiklikle, tarihiyle üniter yapıyla sorunu olanlar. Asıl sorun, O kirli yapıyı Hizbullah’ın uzantılarını meclise getirip Ahlat’ta elini kaldıran Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu halk çok yakında sizlere hesap soracak. Hizbullah’ın hesabını soracak. Gaffar’ının hesabını soracak. Cumhuriyeti tartışmaya açan, üniter yapıyı tartışmaya açan, Misak-ı Milli sınırlarını tartışmaya açan bu adamla iş tuttuğunuz için halk size sandıkta hesap soracak.”

Deniz Yücel’den anayasayı hedef alan HÜDA PAR’a: Geri zekalıya anlatır gibi anlatalım!

Kaynak: ANKA