CHP’li Başarır’dan ‘haciz’ tepkisi: Bir parça utanın

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2024 Salı 8:02 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2024 Salı 8:02 pm

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, AKP’nin belediyelere haciz hamlesine “5 şirket artı 8 tane o şirketlere bağlı alt şirketler 1 lira vergi ödememiş, toplamda 800 milyarı bulan bu ülkenin vergi alacağı var, belediyelere haciz yapıyorsunuz. Bu toplumun, bu ülkenin ahını almayın” sözleriyle tepki gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin belediyeleriniz SGK’ya olan birikmiş borçlarını ödesinler” açıklamasıyla başlayan tartışmaların ardından belediyelere haciz işlemleri uygulanmaya başlandı.

Bugün ise, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer belediyenin hesaplarına haciz konulduğunu açıkladı.

“BU ÜLKENİN AHINI ALMAYIN”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, haciz kararına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, belediyelere hacze başlamış, vergi ve sigorta primleriyle ilgili. Mersin Belediyesi’nden başlamış. Birazcık utanın. İki milletvekiliniz milyarlarca liralık ciro yapmış, vergi ödememiş, tek bir soruşturma yok. Bu belediyelerin borçlarının büyük çoğunluğu sizin dönemlere ait. 5 şirket artı sekiz tane o şirketlere bağlı alt şirketler bir lira vergi ödememiş. Toplamda 800 milyarı bulan bu ülkenin vergi alacağı var, belediyelere haciz yapıyorsunuz. Bu toplumun, bu ülkenin ahını almayın. Bırakın belediyeler çalışsın, onları da öderiz ama belediyeleri çalıştırmamak, mahalle mutfaklarını kapatmak, halk ekmekleri kapatmak için bunları yaptığınızı biliyoruz. Bir gün bu halk size bunun hesabını soracak.”

İlk SGK darbesi! Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarına haciz kondu

Kaynak: ANKA