CHP’li Başarır TELE1’e açıkladı: Bilim Kurulu tam kapanma önermiş, Erdoğan ‘İnsanlara nasıl bakacağız?’ demiş

Yayın tarihi: 13 Nisan 2021 Salı 9:20 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2021 Salı 9:22 pm

İsmail Dükel’in sunduğu Habere Doğru programına konuk olan CHP’li Ali Mahir Başarır, 2020 yılında Bilim Kurulu’nun tam kapanma önerdiğini fakat AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz bu insanlara nasıl bakarız?” dediğini belirtti. “128 milyar dolar nerede?” sorusuna ilişkin de açıklama yapan Başarır, “Dolar 4-5 lirayken bu parayı kim aldı? Dolar 9 lirayken kim sattı? Çık bunları açıkla, ben bunu istiyorum” ifadelerini kullandı.

İsmail Dükel’in sunduğu Habere Doğru programına konuk olan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. 2020 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylardına Bilim Kurulu’nun tam kapanma önerdiğini fakat AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu kadar insana nasıl bakarız?” diyerek reddettiğini belirten Başarır, “Ülkenin en önemli kararlarını tek adam alıyor. Fakat pandemiden 84 milyon sorumluyuz” dedi.

“128 MİLYAR DOLARI PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ”

“Dünyanın hiçbir yerinde ‘Param nerede?’ demek suç değil. Biz muhalefet partisiyiz, iktidarı denetlemek bizim görevimiz. Dolayısıyla bu parayı sormak zorundayız. Cumhurbaşkanı, ‘Bu para 27 milyar dolar’, ‘Bu parayı dövizle mücadelede bu parayı kullandım’ dedi. Bizim genel başkanımız net bir şekilde, ‘Sen Merkez Bankası yasa ve yönetmeliğine aykırı bir şekilde; ihale yapmadan, şeffaf bir şekilde açıklamadan bazı bankalara dağıttın, bazı bankalar kişilere verdi. Parayı alan kişiler zenginleşti, ülke fakirleşti. Bakın bu kadar net! Kimlerin zenginleştiği net çıkar. Dolar 4-5 lirayken bu parayı kim aldı? Dolar 9 lirayken kim sattı? Çık bunları açıkla, ben bunu istiyorum. Yoksa parayı cebine koyduğunu düşünmüyorum. Çünkü 200 bin büyük bavul yapıyor bu para. Sen bu parayı yasayı ve yönetmeliği çiğneyerek birilerine peşkeş çektin. Bu para bugün kullanılsa, aşı sorunumuz biter, 2 ay tam kapanma yapabiliriz ve her gün 250 insanımız ölmez”

İstanbul’daki 39 ilçe ve il binasına 128 milyar dolar nerede? pankartı asıldı

“TÜM KARARLARI TEK ADAM VERİYOR AMA PANDEMİDEN 84 MİLYON SORUMLU”

“Ben de bir sorumluluk var, Sağlık Bakanı Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da bir sorumsuzluk var. Ben sorumlu bir vatandaş olarak tüm kurallara uyuyorum. Kuralları bozan, bana farklı kendisine farklı uygulayan, 3 cm için işletme sahiplerine ceza keserken 10 binlerce kişiyle miting ve kongreler yapan, Türkiye’nin dört bir tarafından insanları bir araya getirip kendisini alkışlattıran sensin.

Bakın çok güzel! 128 milyar dolar nerede? Tek adam karar veriyor. Fakat pandemiden 84 milyon sorumluyuz. Keşke bu ülkenin 84 milyonunu yönettiğinizi bir anlasaydınız be Sayın Bakan! Ülkenin en önemli kararlarını tek adam alıyor. Fakat pandemiden 84 milyon sorumluyuz, ya bırak bunu şimdi”

ERDOĞAN TAM KAPANMAYA, “BU KADAR İNSANA NASIL BAKARIZ?” DEMİŞ

“Bilim Kurulu 2020’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tam kapanmayı önerdi. Bakan Koca bunu, Cumhurbaşkanı’na iletti. Cumhurbaşkanı’nın söylediği şey, “Biz bu insanlara nasıl bakarız?” oldu. 83 milyon insanı evinde tutuyorsan en azından karnını doyurmak zorundasın”

Programın tamamını izlemek için tıklayın