CHP’li Başarır, Soylu’ya polis intiharlarını sordu

Yayın tarihi: 1 Aralık 2021 Çarşamba 10:03 am - Güncelleme: 1 Aralık 2021 Çarşamba 10:03 am

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, bir yıl içinde 100 polisin intihar ettiği açıklamıştı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya son günlerde artan polis intiharlarını sordu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

27 Kasım günü bir günde 4 polisin intihar ettiğini hatırlatan CHP Milletvekili Başarır, “Polislerimiz, diğer kamu personellerinde olduğu gibi kendilerine iktidar tarafından söz verilen 3600 ek göstergeyi alamamışlardır. Yoğun çalışma şartları altında görev yapan siyasi, psikolojik ve ekonomik baskıya maruz kalan polislerimizin daha fazla intihar etmemesi için acilen gerekli önlemler alınmalıdır” dedi.

Kendi seçim bölgesinde bir AKP milletvekilinin polis memurlarına şerefsiz dediğini ve yine bir AKP ilçe başkanı tarafından hakarete uğrayarak bir polis memurunun intihar ettiğini anımsatan CHP’li Başarır, “İçişleri Bakanı, kara para aklama suçuyla yargılanmakta olan Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağıyla gezip dolaşacağına bir an önce asli görevi olan polislerimize sahip çıkmalıdır” dedi.

SADECE 27 KASIMDA 4 POLİS İNTİHAR ETTİ

2021’de intihar eden polis sayısının 100’ü geçtiğini, 27 Kasım’da sadece İstanbul’da 4 polisin hayatına son verdiğini belirten Başarır, şu sorularının yanıtlanmasını istedi: “Polis memurlarımızdaki intihar vakalarının neden arttığına ilişkin herhangi bir inceleme ve araştırma yapılmış mıdır? Ülkemizin ekonomik buhran içerisinde olması artan bu intihar olaylarına etken değil midir? Son yıllarda artan polis intiharlarından kendinizi sorumlu tutuyor musunuz?”

Emniyet-Sen: Bu yıl 100 polis intihar etti, amirini eleştiren ihraç ediliyor

Üsküdar’da şüpheli polis ölümü