CHP’li Başarır: Soylu hukuk okuyabilir ama nasıl bitirir bilemiyorum

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 11:14 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 11:24 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hukuk okuma kararına stüdyoyu güldüren bir yanıt verdi.

Başarır, TELE1 ekranlarında yayınlanan Evren Özalkuş’un sunduğu Türkiye’nin Geleceği adlı canlı yayın programına konuk oldu.

İçişleri Bakanı Soylu’nun hukuk okuma kararını konuklara açıklandığı sırada Başarır “Hukuk okuyabilir ama nasıl bitirir onu bilemiyorum. Ben onda öyle bir ışık göremiyorum. Bitirse de yakın vakıf üniversitelerinden birini bitirebilir. Hukuki bir ışık da göremiyorum kendisinde. O yüzden bence o sigortacılığıda geri dönüp tık tık tık o sevdiği sesi duymaya devam etsin.”

“Bu beyefendi hukuku bilse bu iddiaları ortaya koymaz. Neye göre bunu söylediğini anlamıyorum.”

“DEMİRÖREN İLE İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

“192 sayfa Ziraat raporu var. Ziraat Bankası’nın riskleri yayınlanıyor her yıl, 2021 yılı raporunda risklerin yüzde 20’si Demirören. Biz neyi konuşuyoruz ya? Neyin adaletini hukukunu konuşuyoruz? Yarın ilk işim o evraklarla Demirören ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Bir vatan soyuluyor, bunu Sayıştay söylüyor. Varsa benim belediyelerimle ilgili böyle çirkin iddialar Allah onların belalarını versin. Kendim gidicem Sayıştay’ın yanına. Sen Ziraat Bankası’nın kredisinin hesabını soramıyorsan konuşmayacaksın. Lütfen her bir vatandaş o raporu okusun.”

 

Demirören’le CHP’li Başarır mahkemelik oldu