CHP’li Başarır: Mehmet Şimşek’in Gölbaşı’nda villası var, tadilatını Rönesans yaptı

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 2:49 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 2:49 pm

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Gölbaşı’nda olduğunu iddia ettiği villası üzerinden yüklendi. Başarır asgari ücretli ve emekliye zam istedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Gölbaşı’nda olduğunu iddia ettiği villası üzerinden yüklenen Başarır, asgari ücretli ve emekliye zam istedi.

“Bir gerçek var ki, Erdoğan seçimi otomatik olarak bir yıl geriye almış. 2028’den önce bir seçim olacak öyle gözüküyor” diyen Başarır özetle şu açıklamaları yaptı:

‘VİLLA’ ÇAĞRISI: AÇIKLA DÜRÜST BAKAN

“Bu ülkeyi yöneten beceriksiz yönetim, bakanlar maalesef toplumda ve ekonomiyi tahrip etmeye devam ediyor. TÜİK enflasyonu açıkladı. Üzülerek söylüyorum TÜİK’in açıkladığı enflasyon 1.6, ENAG ise 4.3. Aradaki fark 2.6. Peki zararı kim görüyor; milyonlarca memur ve emekli. Bakan Mehmet Şimşek utanmadan sıkılmadan ‘Enflasyon iyiye gidiyor’ diyor. Gelin bakanı götürüp fişlerimizle eski alışverişleri yine yapalım. Bakalım aynı parayla aynı şeyleri alabiliyor muyuz? Rakamlarla enflasyon düşmüyor, insanların yoksulluğunu gideremiyorsunuz. Herkes biliyor ki yalan söylüyorsunuz. Bugün TÜİK milyonlarca insanımızın cebine eline uzatmıştır ve bunu yaparak topluma ihanet etmiş, suç işlemiştir. ENAG, İTO ve TÜİK rakamları… Hiçbiri birbirini tutmuyor. Biz bu bakanı buradan bir kez daha uıyarıyoruz; bak sayın bakan ‘Asgari ücret yüksek, enflasyon verileri güzel’ diyorsun. Peki sana bir soru daha sormak istiyorum; bir iddiaya göre senin Gölbaşı’ndaki villanın giderlerini, tadilatını Rönesans diye bir şirketin yaptığı söyleniyor. Çıkıp açıkla dürüst bakan o villayı nereden edindin ve onun tadilatını ve yapımını kim üstlendi? Bir bakanımız Rönesans’ın uçağına biner, diğeri onunla çalışır. Hayat size güzel, olan  emekliye, işçiye, yoksula oluyor. Emeklilerin, işçilerin kara temmuzu, ocaka kadar zam alamayacaklar. 5 haftamız gelin emeklilerin, işçilerin durumunu düzeltelim.

‘BAKAN DANIŞMANI NEDEN 5 FARKLI YERDEN MAAŞ ALIYOR?’

Bir de çift maaşlı bürokratlar var. Resmi Gazete’de 16 bürokratın daha birden fazla pozisyonda görev yaptığını, hele hele Enerji Bakan danışmanın 5 farklı yerden maaş aldığını gördük. Bir bakan danışmanı neden 5 farklı yerden maaş alıyor? Asgari ücret 17 bin lira, emekli maaş 10 bin lira, bunlar 250 bin lira maaş alıyor. Neden geçinemiyorlar çünkü… Geçim bunlara göre.

‘2028’DEN ÖNCE BİR SEÇİM OLACAK’

Bir gerçek var ki, Erdoğan seçimi otomatik olarak bir yıl geriye almış. 2028’den önce bir seçim olacak öyle gözüküyor. “

Kaynak: TELE1