CHP’li Başarır açıkladı: Veyis Ateş’i neler bekliyor?

Yayın tarihi: 21 Haziran 2021 Pazartesi 12:34 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2021 Pazartesi 12:34 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde’nin bugünkü konuğu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır oldu. Programda, Türkiye’nin hukuk sisteminin geldiği son nokta ve Sezgin Baran Korkmaz’ın tutuklanması hakkında konuşuldu. Başarır, “Yeni gelen iktidarın derhal bu sistemi değiştirmesi gerekiyor” dedi.

Yeni iktidarın başa geleceğine son derece emin olduğunu ifade eden Başarır, ülkeyi ‘namuslu’ bir biçimde yönetilmesi gerektiğini belirtti. Sistemde şeffaflık olmadığı vurgulayan Başarır, “Marmara Denizi müsilaj, benim ülkemin de her yerini pislik sarmış” dedi.

HDP binasına yapılan saldırı sonucunda katil Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz hakkında da konuşan Başarır şunları söyledi:

“Çok üzgünüm, bu ülkede alçakça bir kadın yine öldürüldü. Bu olayın sonrasını iyi anlayabilmek için öncesini de iyi bilmek gerekir. Paylaştığı fotoğraflar zamanında araştırılsaydı bugün belki de böyle bir olay yaşanmayacaktı. Katilin neden Suriye’de olduğu da sorgulanmadı. Sosyal medyada Cumhurbaşkanı hakkında söylenen her şeyi araştıran savcılar neden bu fotoğraflar karşısında sustu? O silahın yargılanmaması bu ölümü getirdi” dedi.