CHP’li Baltacı’dan ‘fedakarlık’ isteyen Erdoğan’a: O devir kapandı

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 4:35 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 4:41 pm

CHP’li Hasan Baltacı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Böyle dönemler hep birlikte fedakârlık yapmamız gereken dönemlerdir” sözlerine tepki gösterdi. Baltacı, “84 milyon insan çalışsın çabalasın, mutlu bir azınlığa baksın istiyor. Ama artık o devir kapandı” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Nisan 2020’de “Böyle dönemler hep birlikte fedakârlık yapmamız, hep birlikte günlük kazancımızı değil ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken dönemlerdir” açıklamasında bulundu. CHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanlığı’nın olağanüstü kongresinde konuşan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Erdoğan’ın fedakarlık istemesini hatırlatarak tepki gösterdi. 

Baltacı, “Bu ülkeden, bu ülkenin insanlarından, bu ülkenin evlatlarından yine fedakârlık istedi. 20 yıldır milyarlarca dolarlık ihale verdiği yandaşlarından hiçbir şey istemedi. Bu ülkenin kaynaklarıyla üç yerden, beş yerden maaş bağlandığı; eşinden, dostundan, sülalesinden hiçbir şey istemedi. Çünkü Erdoğan’ın tercihi belli. Erdoğan, 84 milyon insan çalışsın çabalasın, mutlu bir azınlığa baksın istiyor. Ama artık o devir kapandı” dedi.

“İŞSİZ MİLYONLARCA GENÇTEN SABIR İSTEDİ”

Baltacı, şunları söyledi:

“Bu ülkeden, bu ülkenin insanlarından, bu ülkenin evlatlarından yine fedakârlık istedi. Asgari ücreti yüzde 150 olan enflasyona ezilmiş milyonlarca işçiden, fedakârlık istedi. Gübre ve mazota para yetiştiremeyen köylülerden fedakârlık istedi. Bir diploma, iki diploma, üç diploma sahibi olup da işsiz milyonlarca gençten sabır istedi. Evinin geçimini sağlamaya çalışan, ancak her gün şiddet gören bu ülkenin kadınlarından fedakârlık istedi. Kredi borcunu ödeyemeyen esnaftan fedakârlık istedi.

“ERDOĞAN’IN TERCİHİ BELLİ”

Bir şeye dokunmadı. 20 yıldır milyarlarca dolarlık ihale verdiği yandaşlarından hiçbir şey istemedi. Bu ülkenin kaynaklarıyla üç yerden, beş yerden maaş bağlandığı; eşinden, dostundan, sülalesinden hiçbir şey istemedi. Çünkü Erdoğan’ın tercihi belli.

“MUTLU BİR AZINLIĞA BAKILSIN İSTİYOR”

Erdoğan 84 milyon insan çalışsın çabalasın, mutlu bir azınlığa baksın istiyor. Ama artık o devir kapandı. O devri kapatacağız, bu defteri kapatacağız. Bu ülkenin önüne, yepyeni tertemiz bir sayfa açacağız. Kapılarımız açık, gönüllerimiz açık. Dün bu ülkede, hangi saikle olursa olsun; AK Parti’ye, MHP’ye ya da bir başka partiye oy vermiş yurttaşlarımıza sesleniyorum. Gelin birlikte olalım. Bu iş artık, bir parti meselesi olmayı çoktan aşmış, bir memleket meselesi haline gelmiştir.”

Dar gelirli vatandaşlar için 250 gramlık karpuz üretti