CHP’li Aylin Nazlıaka: Milletimizin size tahammülü kalmadı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 5:51 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 5:51 pm

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AKP’li bazı belediyelerin ‘ekmek indirim kuponu’ dağıtmasını eleştirerek, “Bizi hangi konuda eleştiriyorlarsa onu yapıyorlar. İşte bu da onların gidişlerini hızlandıracak” dedi.

Aylin Nazlıaka, CHP Kadın Kolları’nın Eskişehir’deki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde bugün düzenlediği ‘Aile Destekleri Sigorta Konferansı’nda konuştu. Nazlıaka konuşmasında, “Türkiye Cumhuriyeti, bu tarihe kadar hiç bu kadar basiretsiz, bu kadar yeteneksiz, bu kadar liyakatsiz, bu kadar ehliyetsiz kadrolar tarafından yönetilmemiştir. Çok üzgünüm ama böyle” diye konuştu.

Nazlıaka, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“MİLLETİMİZİN SİZE TAHAMMÜLÜ KALMADI”

“Eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal politikalara kadar her alanda adeta her alanda deneme yapıyorlar… Sanki yeni seçilmişler gibi geleceğe dair birtakım tasarılarda bulunuyorlar. Geçen gün KADER’in bir toplantısındaydık. Orada diyorlar ki ‘Biz çalışıyoruz, 3T modelini uygulayacağız’. ‘Nedir’ dedim? ‘Sorunları tespit edeceğiz, sonra tedavi edeceğiz, sonra takip edeceğiz.’ E günaydın. Siz 20 yılda sorunları tespit edemediyseniz bu ülkenin değil 20 yıl, iki gün daha size tahammülü kalmadı. Milletimizin size artık tahammülü kalmadı.

“YAMA ÜSTÜNE YAMA YAPIYORLAR”

Ha bire yama yapıyorlar lastiğe, fakat olmuyor. Yama üstüne yama tutmuyor, model tutmuyor. Biliyorsunuz gıda ile ilgili yaşanan yüksek fiyatlar nedeniyle dediler ki ‘Biz tanzim satış noktalarında halka ucuz gıda sunalım’. Saatlerce o soğukta, sokakta bekledi vatandaşlarımız. Ama baktılar tutmadı, arkasından dediler ki ‘Vatandaşımız et alamıyor. Et ve Süt Kurumu’nda biz ucuz et verelim vatandaşlarımıza’. Baktılar kuyruklar çok uzadı, bunun üzerine ne yaptılar? Et fiyatlarını yükselttiler. Yaptıkları en kolay şeyi yaptılar. Yetmedi. Dediler ki ‘Biz kooperatifin marketlerini açacağız, orada gıdayı daha ucuza vereceğiz’. Halk koşa koşa gitti, daha ucuza alabilirsem diye. Bir baktı fiyatlar aynı, bir fark yok, hatta yüksek.

Dediler ki ‘KDV indireceğiz’. Gıdada KDV’yi indirdiler. Fakat enflasyonla mücadelede zayıf oldukları için fiyatlar yükselmeye devam etti. En son numaraları ne? En son numaraları, AKP’li belediyelerin karneyle ekmek dağıtması. Ne diyordu AKP yıllarca bize? Sürekli Cumhurbaşkanımızı eleştirmişlerdi, ‘Bu Cehape var ya Cehape, karneyle ekmek dağıttı’ demişlerdi. Peki şimdi savaş mı var? Hayır. O zaman niçin AKP’li belediyeler karneyle ekmek dağıtıyor? Niçin? Yani ‘Allah’ın sopası yok’ lafı tam da bu durumlar için söylenmiş herhalde. Bizi hangi konuda eleştiriyorlarsa onu yapıyorlar. İşte bu da onların gidişlerini hızlandıracak. ‘Gidiyor gitmekte olan, geliyor gelmekte olan’ diyoruz.”

AKP’li belediyede indirim kuponlu ekmek dönemi