CHP’li Aydın: İnternetten satışlara da sınırlama getirilsin

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2021 Salı 12:10 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2021 Salı 1:07 pm

CHP’li Erkan Aydın, zincir marketlere satış sınırlamasını ‘yerinde bulduklarını’ belirterek, “Ancak her zincir marketin internet sitesi var ve satışlara buralardan devam edecekler. Kriz nedeniyle esnaf intiharlarının önüne geçilmesi için internetten satışlara ilişkin de acil önlem alınmalı” dedi.

İçişleri Bakanlığı yayımladığı ‘Market tedbirleri’ genelgesine göre, marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, geçen hafta hükümete yaptığı zincir marketlere satış sınırlanması uyarısının dikkate alınarak yeni düzenleme yapılmasını ‘yerinde bulduklarını’ açıkladı.

Aydın, “Geçtiğimiz hafta ‘kısıtlama döneminde işyerleri kapalıyken zincir marketlerin her türlü ürünü satması haksız ve adaletsiz bir uygulama. Bu yanlıştan geri dönün’ diye uyarmıştık. Uyarılarımız karşılık buldu ve bir yanlıştan daha dönüldü. Gönül isterdi ki bu yanlışlar hiç yapılmasa ve bu kadar mağduriyet yaşanmasaydı” dedi.

“İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞLARA DA KISITLAMA GETİRİLMELİ”

‘Geç de olsa zincir marketlerle, küçük esnaf arasında haksız rekabete yol açan ayrıcalıkların kaldırılması nedeniyle hükümete teşekkür ettiklerini’ belirten CHP’li Aydın, esnaf intiharlarının önüne geçilmesi için zincir marketler dahil internet üzerinden yapılan satışlara ilişkin de acil önlem alınması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile zincir marketler de ürün satıyı kısıtlanabilecek peki her bir zincir marketin internet sitesi üzerinden satış yapmasının önü nasıl kesilecek. Her bir zincir market, internet siteleri üzerin sınırlama getirilen ürünlerin ticaretine devam ediyor. Satışına kısıtlama getirilen ürünlerin internet üzerinden satışına karşı acil önlem alınması gerekiyor.

“ESNAF İNTİHARLARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN UYARILARIMIZI DİKKATE ALIN”

Biz zincir marketlerin ürün satışına ilişkin kısıtlama getirilmesini istediğimiz zaman, İzmir’den, Mersin’den, Antakya’dan, Türkiye’nin dört bir yanından esnaf intiharlarına ilişkin haberleri geldi ve gelmeye de devam ediyor. Uyarılarımızı dikkate alın, biz 83 milyonun çıkarları için uyarıyoruz. İnternet satışlarına da acil kısıtlama getirilmesi gerektiği uyarısında bulunuyoruz ki intiharlar devam etmesin, esnaf ayakta kalsın, insanlar Türkiye’nin dört bir yanında pandemi sürecini rahatlıkla geçirebilsin.”

Genelgeye göre zorunlu temel ihtiyaç malzemeleri nelerdir?