CHP’li Altay: Bahçeli üç kez ayıplı bir tuzak kurmuştur

Yayın tarihi: 2 Haziran 2020 Salı 2:50 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2020 Salı 4:51 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 75 gün sonra ilk kez Ankara’ya olmasını “75 gün bir ülkenin Cumhurbaşkanının başkentte olmaması çok vahim bir durumdur” sözleriyle değerlendirdi.

Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında 2 Haziran tarihinin önümüzdeki sene Cumhurbaşkanının Ankara’ya gelişinin yıl dönümü olarak kutlanması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu açıkladığı için mahkum olmuştu Davutoğlu doğruladı

‘BELİRLİ GÜN VE HAFTALARA EKLENMELİ’

Altay konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 2 Haziran. Cumhurbaşkanının Ankara’ya gelişinin yıl dönümü değil birinci başlangıcı. Bir dahaki sene 2 Haziran’da Cumhurbaşkanının Ankara’ya gelişinin birinci seneyi devriyesi diye okullardaki belirli gün ve haftalara ekleriz. Sayın Erdoğan ne zaman bir kriz Ankara’dan kirişi kırıyorsun kardeşim. 15 Temmuz’da biliyorsunuz herkes Ankara’da, darbe bitmiş, bütün liderler Ankara’da, Erdoğan yok. Bir kriz var Erdoğan, Ankara’dan kirişi kırıyor. Gel korkma. Ankara seni darbe ile mücadelede de korur kollar, Covid ile mücadelede de korur kollar. 75 gün bir ülkenin Cumhurbaşkanının başkentte olmaması çok vahim bir durumdur. Garip bir durumdur. Derebeylik desen derebeyler de yapmaz. Hiçbir diktatör de başkentini 75 gün terk etmemiştir. 75 gün terk ettiysen zaten gitmişsindir sen. Önümüzdeki sene 2 Haziran tarihinde denk gelirse Cumhurbaşkanımızın Ankara’ya gelişinin birinci yıl dönümünü hep birlikte kutlarız.”

BAHÇELİ’YE ERKEN SEÇİM TEPKİSİ

Altay, MHP lideri Bahçeli’nin üç kere erken seçim yapılmasına neden olduğunu belirterek, “Bahçeli üç kez ‘Kirli tertibin’ başını çekmiştir. Bahçeli, Türkiye’de üç kez ‘ayıplı bir tuzak’ kurmuştur” dedi.

Türkiye’de erken seçim kararlarını Bahçeli’nin verdiğini ifade eden Altay şu ifadeleri kullandı:

“Takdir Bahçeli’nin. Çünkü Türkiye’de erken seçimlere sayın Bahçeli karar veriyor genel olarak. Bundan sonra da öyle olacağını zannediyor. Belki de şunu diyordur ‘Nereden çıkarıyorsunuz, bunu ilan edersem ben ederim. Benden önce siz niye ilan ettiniz’ diye hayıflanmış olabilir. Sayın Bahçeli ile ilgili bir şey söylemek isterim. Sayın Bahçeli hakaret ve iftira dili ile saldırıyor. Biz de olabildiğince nazik yanıt vermeye çalışıyoruz. Fakat ardından MHP’li yöneticilerden sosyal medyadan küfür ve tehditler alıyoruz. Toplumda bir ayrışma kutuplaşma için kutuplaşma virüsünün mimarı Erdoğan ile yarışıyorlar.

3 Kasım 2002’de, 7 Haziran 2015’te ve 24 Haziran 2018 seçimleri tarihinden önce yapılan seçimlerdir. Hepsi sayın Bahçeli’nin talebi ile gerçekleşmiştir. Yani Bahçeli üç kez ‘Kirli tertibin’ başını çekmiştir. Bahçeli, Türkiye’de üç kez ‘ayıplı bir tuzak’ kurmuştur. Erken seçimi tertip ve tuzak olarak nitelemek sandıktan ve milletten korkmak demektir. Bunu da Sayın Bahçeli’ye hatırlatmak isterim.”

‘O MECLİS ÜYELERİNİN YAKASINA YAPIŞIN’

Altay, ASKİ’nin altyapı yatırımları için borçlanma talebinin, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ertelenmesine tepki göstererek, “Ey Ankaralılar, onlara verdiğiniz oyları haram edin” dedi.

Altay TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin şunları söyledi:

“TAK’lar atık suyu tesisleri yapılmadığı vakit sadece Ankara’nın değil, İstanbul’un içme suyu da zehirlidir. Yani 25 milyon insanın suyunu zehirleyen bir TAK’lar atık suyu problemimiz var. Sayın Mansur Yavaş diyor ki; bunu çözmemiz lazım. Ne var ki 220 km asbest yani kansorejen boru var Ankaralıların suç içtiği tesisatta. Bu asbetli kansorejen boruları değiştireceğim diyor. Belediye meclis üyelerinden borçlanma yetkisi istiyor. Meclis üyelerinin cebinden para istemiyor. İhtiyaç 750 milyon meclisin verdiği 100 milyon. Şimdi nasıl olacak? TAK’lar altyapısının değişmesinin engellenmesi ne bayrak sevgisi, ne vatan sevgisi ile hiçbir şey ile bağdaştırılamaz. İnsanlıkla bağdaştırılamaz. Ey Ankaralılar, AKP oy veren vatandaşlarımız, o belediye meclis üyelerinin yakasına yapışın. Onlara verdiğiniz oyları haram edin, onları uyarın.”

RTÜK’E TEPKİ: ŞAKLABANLIK VE ŞARLATANLIK İÇİN SEÇİLMEDİNİZ’

RTÜK’ün bazı televizyon kanallarına yayın durdurma ve para cezası vermesine de tepki gösteren Altay, “Haddinizi bilin! Sizin seçilmenize katkı sunan bir siyasi partiye gönül, vefa borcunuz olabilir. Anayasal bir kurumun üyelerisiniz. Tayyip Erdoğan’ı mutlu etmek için şaklabanlık ve şarlatanlık yapmak için oraya seçilmediniz” dedi.

“Erdoğan gideceğini yakından görmeye başladı”