CHP’li Altay’dan Bilal Erdoğan’ın Tahran heyetinde yer almasına tepki

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 5:41 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 5:47 pm

CHP’li Engin Altay, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın  Tahran’daki “İran-Rusya-Türkiye” zirvesinde olmasına tepki göstererek, “Okullar kapalı çocuğu bırakacak yer bulamamışlar” dedi. 

Türkiye, İran ve Rusya arasında düzenlenen, ‘Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı’ndaki Türk heyetinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan da yer aldı. Bilal Erdoğan’ın heyette nasıl bir vasıfla yer aldığı sorgulanırken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, duruma tepki gösterdi. 

Bilal Erdoğan’ın da Tahran ziyaretine katılmasına tepki yağdı! Vasfı ne?

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Altay, konuya ilişkin olarak şunları dile getirdi:

“OKULLAR KAPALI ÇOCUĞU BIRAKACAK YER BULAMAMIŞLAR”

“MİT Müsteşarı elbette gidecek. Milli Savunma Bakanı elbette. Dışişleri Bakanı elbette. İbrahim Kalın’ı görüyorum elbette. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü. Arkaya bakıyorum, Sayın Bilal Erdoğan… Hoppala. Hani okullar tatile çıkınca aileler çocukları bazen mecburen yanında taşır. Bunun gibi bir şey. Okullar kapalı, çocuğu bırakacak yer bulamamışlar. İran’da resmi toplantıya götürür. Ya ayıp ya bu hoş değil. Erdoğan, bunun adı görgüsüzlük, görgüsüzlük. Böyle bir şey olabilir mi? Ben bunları hep derdim ki, parti devleti eş, dost devleti, aile devleti yaptılar. Türkiye hakikaten öyle. Bir gün bakıyorsun, devlet işleri beşli çete ile konuşuyor. Bir gün bakıyorsun devlet, AK Parti Genel Merkezi’nden devlet kararları alınıyor. Bilal Erdoğan’ı oraya götürmek, görgüsüzlüktür. Ayrıca buna Berat Bey de kızabilir. Damat bey de alınabilir.”

Bilal Erdoğan: Devletle işim yok restoranım var, ekonomik durumum iyidir