CHP’li Altay: Televizyonlar Erdoğan konuşurken +18 ibaresi koysun

Yayın tarihi: 12 Ocak 2022 Çarşamba 1:58 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 2:40 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yurtlardaki devlet kontrolünün artırılmasını talep etti. Altay, cemaat evinde maruz kaldığı baskılar sebebiyle hayatına son veren Enes Kara’yı hatırlatarak, “Devlet nerede?” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin grup toplantısında konuştu. Sözlerine çalışan gazeteciler gününü kutlayarak başlayan Altay, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara ve Oktay Dönmez isimli erkek tarafından öldürülen avukat Dilara Yıldız’ı andı. İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapan Altay özel, vakıf ve cemaat yurtlarının kontrol edilmesini talep etti.

Altay, dul ve yetim maaşlarının en az bin 500 lira yapılması teklifini AKP-MHP’nin reddettiğini söyledi. Emekli maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ifade eden Altay, partisinin grup toplantısında konuşan ve CHP’li hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. Altay, “Beyefendi bugün 52 dakika konuştu ve konuşmasının 32 dakikasını CHP’ye ayırdı. Bu bizim doğru yolda olduğumuzu gösterir” diye konuştu.

Altay’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“ENES KARA’NIN VİDEOSU GENÇLERİN NASIL BİR İKLİM İÇİNDE OLDUKLARINI GÖSTERİYOR”

“TBMM gündeminde 301 sıra sayılı kanun teklifi var. Teklifte muhtelif maddeler var. Bu kanun teklifinin bugün görüşülecek birinci maddesinde kapalı oturum talep edeceğiz. Merkez Bankası kanununa bir madde eklenmek suretiyle Türkiye yeni bir utanç içine girecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değil.

En düşük emekli maaşı bin 500 liradan 2 bin 500 liraya çıkacak ama yeterli değil. Biz komisyonda 300-400 lira maaş alan dul ve yetimlerin maaşlarının da bin 500 lira olmasını talep ettik ama AKP-MHP oylarıyla reddedildi.

Her gün bir trajedi her gün bir travma yaşıyoruz. Avukat Dilara Yıldız ve Raziye Özkaya bir cinayete kurban gitti. Enes Kara, intihar etti. Çekip bıraktığı video gençlerimizin nasıl bir iklim olduklarının somut ibretlik halidir. Türkiye’de taciz, tecavüz, yangın, cinayet, intihar nerede? Özel yurtlarda, vakıf yurtlarda, cemaat yurtlarında. Devlet nerede? Saray hükümeti TBMM ne yapıyor anlamak mümkün değil. CHP olarak özel, vakıf, cemaat tüm yurtların kontrolünü istiyoruz. Kaçak yurtlara göz yumulmamasını ve kapatılmasını istiyoruz. CHP olarak kadına şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetlerinin durdurulması için bir an önce İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe konmasını çekincenin ortadan kaldırılmasını da ısrarla talep ediyoruz. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili AKP’nin tavrı kadına şiddeti özendirmektedir. İnsanlar cüret ve cesaret bulmaktadır.

“ERDOĞAN KONUŞURKEN TELEVİZYONLAR +18 İBARESİ KULLANSIN”

Beyefendi bugün 52 dakika konuştu ve 52 dakikalık konuşmasının 32 dakikasını CHP’ye ayırdı. Bu bizim doğru yolda olduğumuzu gösterir. Dili her geçen gün daha kabalaşan kin ve öfke kusan bir hale geldi. Bir ülkenin cumhurbaşkanı edepsiz, çirkef, cahil, sefil, habis ifadelerini kullanamaz kullanmamalı. Erdoğan konuşurken +18 ibaresini televizyonların kullanması lazım. Dili nefret, üslubu öfke ve kin kusuyor. Kötü söz sahibine aittir.

“20 ARALIK GECESİ NE OLDU?”

Erdoğan’ın çok doğru bir sözü var. “Sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez” dedi hakikaten ödemedi. Sağlık çalışanlarından özür diliyorum. Sağlık Bakanı doktorlar istifa etmesin diyor. Doktorlarımız yurt dışına gidiyor beyefendi de ‘Almanya bizi kıskanıyor’ diyor.

Türkiye’de devleti soymanın adı devlet sırrı oldu. Bu da Erdoğan yönetimindeki ucubeliklerin bir başka örneği. 20 Aralık gecesi ne oldu? CHP olarak bu sorunun peşini bırakmayacağız.

Kur manipülasyonlarını biz araştıralım dedik. Neden kaçıyorsunuz? Milletin kör kuruşunun hesabını sormakta kime ne zarar var? 20 Aralık için bir önerge verdik. Doları kim 12’den alıp 18’den sattı araştıralım dedik.