CHP’li Altay: TELE 1’in fişi çekilmek isteniyor

Yayın tarihi: 9 Haziran 2022 Perşembe 2:02 pm - Güncelleme: 9 Haziran 2022 Perşembe 2:13 pm

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TELE1’e dönük başlatılan kumpasa tepki çekti. CHP’li Engin Altay,”TELE1’in fişi çekilmek isteniyor” dedi.

RTÜK, kesinleşmemiş borçları da dahil ederek TELE1’i 1 milyon 800 bin liralık borcu nedeniyle İcra Kurulu’na verdi. Borcun ödenmemesi halinde TELE1’in lisansı satışa çıkarılacak. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Altay, “TELE1’in lisansını icra yoluyla satacaklar. Mantığa bakın. Neymiş efendim RTÜK’ün kestiği cezalar ödenmemiş. Bunun yolu lisansı ihaleyle satmak olamaz. Bu şu anlama geliyor. TELE1’in fişi çekilmek isteniyor.” diye konuştu.

TELE1’İN LİSANSINI İCRA YOLUYLA SATACAKLAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay şu ifadelere yer verdi:

En son TELE1 televizyonunun lisansını ihaleye çıkardılar. TELE1’in lisansını icra yoluyla satacaklar. Mantığa bakın. Neymiş efendim RTÜK’ün kestiği cezalar ödenmemiş. Bunun yolu lisansı ihaleyle satmak olamaz. Bu şu anlama geliyor. TELE1’in fişi çekilmek isteniyor. Biz bunu tüm kanallar için söylüyoruz. Basın hürdür sansür edilemez. Bir iktidar artık her işi bırakmış Türkiye’de 80 milyon insan inim inim inlerken, bunların bilinmemesini sağlamak için Meclis’e getirilen bu kanun teklifinin kabul edilmesi mümkün değil. Haber almak ve haberleşmek ekmek gibi bir şeydir.

Yanardağ’dan RTÜK’e: Bu cezalardan elde edilen paraları nereye harcıyorsunuz?