CHP’li Ali Mahir Başarır’dan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suç duyurusu

Yayın tarihi: 3 Aralık 2020 Perşembe 8:57 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2020 Perşembe 8:57 pm

CHP’li Ali Mahir Başarır, kendisini katıldığı bir şehit cenazesindeki görüntüleri üzerinden hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyursunda bulunacağını duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 2019 yılında şehit cenazesinde çekilen bir fotoğrafı üzerinden kendisine yüklenen AKP’li Cumhurbaşkanı hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı televizyon programında Tank Palet Fabrikasının satışı ve ordu ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle Başarır’ı eleştirdi. Erdoğan, Başarır’ın 2019 yılında bir şehit cenazesindeki fotoğrafını anımsatarak, “Gördünüz cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor” dedi.

Erdoğan’ın sözlerinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Baki Şimşek’in o dönem yaptığı açıklamayı hatırlatan Başarır, “Sayın Cumhurbaşkanı hakkında tarafıma yöneltmiş olduğu haksız ithamlar nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı tüm kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

Başarır, şöyle konuştu:

“Sayın başsavcımız ve belediye başkanımız arasındaki fiziki benzerliklerden dolayı gelip geçen vatandaşlar, başsavcımıza ‘belediye başkanım’, belediye başkanımıza da ‘başsavcım’ diyerek karıştırdılar. Bunun ardından orada yapılan gayriihtiyari bir tebessüm sanki şehit cenazesinde yapılmış gibi gösterilerek sosyal medyada paylaşımlar yapılması hepimizi derinden üzmüştür.”

NE OLMUŞTU?

O dönem çıkan haberlerin ardından MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, sosyal medya hesabından açıklama yaparak olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söylemişti. Şimşek, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Değerli hemşerilerim, dünkü şehit cenazesi sonrasında sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında açıklama yapmayı vicdani bir sorumluluk olarak görmüş bulunmaktayım. Sayın Ali Mahir Başarır’la farklı siyasi görüşlere sahip milletvekiliyiz, 1 hafta önce meclis kürsüsünden en sert tartışmaları yaşayan iki vekiliz. Mersin’de şehidimizin cenaze namazını hep beraber kıldık, dışarıda korteje hep beraber katıldık, üzüntüyü hep beraber yaşadık. Şehidimizin cenazesi mezarlığa doğru yola çıktıktan sonra ayrılırken Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Başsavcımız Mustafa Ercan arasında fiziki benzerlikten ötürü bir konuşma geçti. Bazı vatandaşlarımızın Başsavcımıza ‘Belediye Başkanım’ demesi bazı vatandaşların da Belediye Başkanımıza ‘Başsavcım’ demesi konusu konuşuldu.
O anda gayriihtiyari bir tebessüm oluşması sonrası sosyal medyadaki paylaşımlar üzücüdür, yanlıştır. Olayın canlı şahidiyim. Bunu vicdani bir mesele gördüğüm için sizlerle paylaşıyorum.”