CHP’li Ali Mahir Başarır: Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan’ı denetliyor

Yayın tarihi: 22 Aralık 2020 Salı 5:38 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2020 Salı 6:11 pm

İsmail Dükel’in sunduğu Habere Doğru’nun bugünkü konuğu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır oldu. Başarır, Limak’a bedelsiz verilen askeri alan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle ilgili açıklamalarda bulundu.

Başarır, satışa çıkarılan askeri arazilerle ilgili “Sarıyer’deki yeri hiç anlamış değilim. Bence gizemli bir satış. Stratejik bir yer, boğazın kıyısında, yaklaşık 4.5 dönüm askeri arazi. Kim alacak?” dedi.

“ERDOĞAN, ERDOĞAN’I DENETLİYOR”

Bu sistemin en büyük sıkıntısı bu işte. Demokrasi nedir; hesap sormaktır, hesap vermektir, şeffaf olmaktır. Bu sistemde hesap soramıyoruz. Meclis çok zor hesap soruyor. Bu sistemde hesap vermiyor hesap vermiyor ‘Beyefendi’. Bu sistemde şeffaflık yok. Niye demokrasi olmadığını kısaca anlatıyorum. Yani benim askeri arazim satışa çıkıyor ya da bedelsiz veriliyorsa, bu şaibeli kamu ihalelerini sürekli alan bir şirkete veriliyorsa ve ben bunun nedenini öğrenemiyorsam, bu ülkede demokrasi, şeffaflık yoktur” ifadelerini kullanan Başarır, “Bu sistemdeki bu satışların tuhaflığını bir kaç yerde anlattım. Varlık Fonu 2016’da kuruldu, Başbakanlığa bağlıydı. Bu sistemden sonra Cumhurbaşkanlığı’na bağlandı. Peki bu Varlık Fonu’nun Genel Müdürü kim, Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi soruyorum; dünyanın neresinde hem denetleyen hem denetlenen kişi aynı? Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan’ı denetliyor… Ne güzel!” dedi.

“Tepki göreceklerini bildikleri için asgari ücret görüşmelerini bütçe görüşmelerinde açıklamıyorlar” – HABERE DOĞRU