CHP’li Ağbaba’dan ‘tam kapanma’ tepkisi: ‘Aç kalacaksınız’ demektir

Yayın tarihi: 26 Nisan 2021 Pazartesi 10:46 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2021 Pazartesi 11:13 pm

CHP’li Ağbaba, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam kapanma açıklamasına ilişkin “Tam kapanma ile iş yerlerinin kapanacağı söylendi ama ne işyeri sahipleri ne çalışanlar için bir destekten bahsedildi” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koronavirüs önlemleri kapsamında açıkladığı ‘tam kapanma’ kararını değerlendirdi. Ağbaba, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tam kapanma ile iş yerleri kapanacağı söylendi ama ne işyeri sahipleri ne çalışanlar için bir destekten bahsetmedi. Virüsten ölmeyenler evde açlıkla baş başa bırakılıyor. Tam kapanma tam gelir desteği ve güvencesi ile olur” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER | Dünyadaki en kötü örnek Türkiye: Tam kapanma sıfır destek

Dünyadaki en kötü örnek Türkiye: Tam kapanma sıfır destek

Ağbaba, sosyal medyadaki paylaşımının devamında ise “Ortada herhangi bir gelir güvencesi olmadan, kira ve fatura desteği olmadan, SGK ve BAĞ-KUR Prim borçları için bir destek olmadan esnafa ‘tam kapanacaksınız’ demek ‘aç kalacaksınız’ demekten başka bir şey değildir” açıklamasında bulundu.

Ağbaba ayrıca, “Tek kuruş destek vermeden milyonlarca insanı evlerine kapatıp, “Kalın sağlıcakla” dedi” ifadelerini kullandı.