CHP’li Ağbaba: Burhan Kuzu bir kepazeliğin üstü kapatılması için öldürüldü

Yayın tarihi: 21 Ekim 2022 Cuma 1:55 am - Güncelleme: 21 Ekim 2022 Cuma 2:26 am

Sonra savcı yeniden tutuklama kararı çıkartıyor, Zindaşti yok. Aliye Uzun ile ilgili bu iddiaları Sedat Peker gündeme getirdiği zaman ne yaptı biliyor musunuz? 'Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz' diye basın açıklaması yaptı. Yaptığınız ahlaksızlığı örtmek için vatanı, bayrağı mı kullanacaksınız?

Bir şey daha söyleyeyim Burhan Kuzu acaba öldü mü? Benim iddiam Burhan Kuzu kendi eceliyle ölmedi. Büyük bir kepazeliği üstü kapatılması için öldürüldü."


" />

CHP’li Veli Ağbaba, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’yi tahliye ettirdiği iddia edilen AKP’li Burhan Kuzu’nun öldürüldüğü öne sürdü. 

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 1 Kasım 2020’de hayatını kaybetti. Kuzu’nun ölüm nedeni koronavirüse bağlı olan sitokin fırtınası olarak açıkladın.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Kuzu’nun ölümünden bir yıl sonra İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti ile çıkar ilişkisi olduğu iddia etti. Peker, Kuzu’nun gözaltına alınan Zindaşti’yi hakimleri arayarak serbest bıraktırdığını iddialarına ekledi. Zindaşti hala firar durumundayken CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’dan önemli bir iddia geldi. Ağbaba, tv42’de Burhan Kuzu’nun öldürüldüğünü öne sürdü.

Zindaşti davasında Ünğan ifade verdi

Ağbaba, şunları dile getirdi:

“Zindaşti dediğimiz İranlı uyuşturucu baronu. Şimdi yok ortalarda. Aliye Uzun isminde AKP’den birisi bir dergi çıkartıyor. Allah rahmet eylesin Burhan Kuzu ile de arkadaş olduğu söyleniyor. İçerisinde kadın var, fuhuş var, vs. her şey var. Sonra Burhan Kuzu hakime baskı yapıyor. Zindaşti serbest bırakılıyor.

Sonra savcı yeniden tutuklama kararı çıkartıyor, Zindaşti yok. Aliye Uzun ile ilgili bu iddiaları Sedat Peker gündeme getirdiği zaman ne yaptı biliyor musunuz? ‘Vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan susmaz’ diye basın açıklaması yaptı. Yaptığınız ahlaksızlığı örtmek için vatanı, bayrağı mı kullanacaksınız?

Bir şey daha söyleyeyim Burhan Kuzu acaba öldü mü? Benim iddiam Burhan Kuzu kendi eceliyle ölmedi. Büyük bir kepazeliği üstü kapatılması için öldürüldü.”

 

Sedat Peker’den yeni iddialar: Zindaşti, Burhan Kuzu, Ümitcan Uygun…