CHP’li Ağbaba: Biz Avrupa’nın mülteci ambarı mıyız?

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 6:38 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 7:30 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’nın Darende ilçesinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Ağbaba, vatandaşlarla “Mülteci ambarı olduk. Niye; biraz para verdiler, biraz da Türkiye ile ilgili eleştirileri kestiler” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da vatandaşlarla buluştu. Mülteci sorunundan yakınan vatandaşların sorunlarını dile getiren Ağbaba, “Dün Yalova’ya gittim millet illallah etmiş. Bir mülteci sorunumuz var… Nasıl çözeceğiz? Suriye ile barışarak çözeceğiz. Hani biz dediğimizde bize ‘Esedci’ diyorlardı ya, şimdi kendileri ‘Esedci’ oldu… Suriye ile ilişkiler düzelecek ticaretin olacak… Suudi Arabistan ile düzelecek. Irak’la… Yani bu ilişkileri düzelteceğiz ve Türkiye tekrar ayağa kalkacak” ifadelerini kullandı.

“ALMANYA’NIN RAHATINI, KONFORUNU BİZ SAĞLIYORUZ”

Ağbaba şunları söyledi:

“Bu Suriye meselesi dünyanın meselesi değil mi, meselesi. Afganistan meselesi… Biz mi yaptık Afganistan meselesini, Amerika yaptı. Bizim meselemiz mi dünyanın meselesi. Kardeşim Belçika alıyor Türkiye’den 37 tane Suriyeli mülteci, İngiltere alıyor 175 tane en niteliklisini… Sana kalıyor 5 milyon, olmaz… Ne olması lazım, gerekirse kapıyı açacaksın. Avrupa’nın biz mülteci ambarı mıyız? Mülteci ambarı olduk. Niye; biraz para verdiler, biraz da Türkiye ile ilgili eleştirileri kestiler. Almanya Başbakanı, Tayyip’i niye övüyor ya da geçen dışişleri bakanı geldi, ‘Türkiye’ye müteşekkiriz’ dedi. Niye diyor; çünkü Almanya’nın rahatını, konforunu biz sağlıyoruz. Biraz da bırak oraya gitsin. Bu meselenin çözülmesi lazım.

“İLİŞKİLERİ DÜZELTECEĞİZ VE TÜRKİYE TEKRAR AYAĞA KALKACAK”

Bu meselenin çözülmesi lazım. Nasıl çözeceğiz; Avrupa Birliği fonlarıyla vesaire ve Suriye ile barışarak çözeceğiz. Hani biz dediğimizde bize ‘Esedci’ diyorlardı ya, şimdi kendileri ‘Esedci’ oldu… Bunların hepsini düzelteceğiz diyoruz. Bunlar düzelince ne olacak; Suriye ile ilişkiler düzelecek ticaretin olacak… İlişkin iyi olacak. Suudi Arabistan ile düzelecek. Irakla… Irak’ın geldiği hale baksanıza? Yani bu ilişkileri düzelteceğiz ve Türkiye tekrar ayağa kalkacak.”

CHP: Her şeyin fiyatı artarken fındığın fiyatı düşüyorsa bu, ihanet etmektir