CHP’li Adıgüzel’den KPSS skandalı yorumu: Cemaatlerin güç savaşıydı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2022 Perşembe 5:27 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 6:30 pm

ÖSYM’nin düzenlediği 2022 KPSS’nin sınav sorularının çalınmasının ardından CHP’li Mustafa Adıgüzel’den dikkat çeken bir yorum geldi. Adıgüzel,  olayın bir cemaatler arası güç savaşı olduğunu belirterek, “Zaten yeni ÖSYM Başkanı’na bakınca bu hemen doğrulandı. Bu kişinin uğramadığı yer kalmamış. TÜGVA, Cihannüma, İsmailağa Cemaati, birçok konferanslar… Nereden geldiği belli oluyor” dedi. 

ÖSYM’nin düzenlediği 2022 KPSS’de soruların çalındığı iddiasından sonra ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı. Aygün’ün yerine atanan Bayram Ali Ersoy, 2022 KPSS’nin bugün iptal edildiğini açıkladı. On binlerce öğrenci mağdur olurken CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’den KPSS’deki skandala ilişkin dikkat çeken bir yorum geldi. Adıgüzel, yaşanan olayın  ‘cemaatler arası’ güç savaşı olduğunu vurgulayarak bu durumu yeni atanan Bayram Ali Ersoy’un doğruladığını iddia etti.

Yediiklim Yayınevi ağız değiştirdi! Editörün konuşması Telegram’da yayınlandı

Adıgüzel, sosyal medya hesabından “Şimdi tüm adayların masraflarının karşılanması lazım” notu ile paylaştığı videoda şu açıklamaları yaptı:

“CEMAATLERİN GÜÇ SAVAŞIYDI”

“ÖSYM’deki operasyon tamamlandı. KPSS 2022 sınavı beklendiği gibi iptal edildi. Filler tepişirken çimenler ezildi. Olan yine yüzbinlerce gencimize ve onların ailelerine oldu. Bu sınava giderken gelirken, vakit kaybettiler, nakit kaybettiler, birçok masrafları oldu. Şimdi ne olacak? Zaten ÖSYM’de olanlar diğer devlet kurumlarında olanlara benzerdi. Yani bu skandal göz göre göre yapıldı. Aslında bir iç operasyondu, cemaatlerin güç savaşıydı.

KPSS skandalında ‘cemaat bağlantısı’ iddiası

“ÖSYM BAŞKANINA BAKINCA BU HEMEN DOĞRULANDI”

Birçok devlet kurumunda aynı AKP’nin içinde olduğu gibi cemaatlerin güç savaşları var. FETÖ’nün boşalttığı alanlara hepsi birden parsel kapmaya çalışıyor. Bu kadar göz göre göre büyük hatanın yapılması mümkün değil. Yani o test sınavındaki sınav sorularıyla bu KPSS’deki soruların aynı olması çok enteresan ve çok fazla. Yani sorunun noktası virgülüne kadar aynı, cevap şıkları sırası bile aynı. Hatta test sınavındaki ve KPSS’deki soru sıraları bile aynı. Mesela 26. soru. Yani göz göre göre ve buradaki skandalı büyütmek üzere yapılmış bir işlem. Cemaatlerin birbirine operasyonu gözü ile bakmak lazım. Zaten yeni ÖSYM Başkanı’na bakınca bu hemen doğrulandı. Bu kişinin uğramadığı yer kalmamış. TÜGVA, Cihannüma, İsmailağa Cemaati, birçok konferanslar… Nereden geldiği belli oluyor. Maksat hasıl oldu, ÖSYM operasyonu tamamlanmış oldu.

“TÜGVA, CİHANNÜMA, İSMAİAĞA…”

Cemaatlerin güç savaşında filler tepişirken çimenler ezildi. Olan gençlerimize ve onların ailelerine oldu. Şimdi bu masrafı karşılamaları lazım. Gençler vakit kaybetti, nakit kaybetti. Aileler masraf yaptı. Benim önerim şudur, ÖSYM Operasyonu tamamlanmıştır ve bu operasyonu yapanlar, TÜGVA, Cihannüma, İsmailağa Cemaati ve operasyona katılan diğer gruplar gençlerimizin ve ailelerini masraflarını karşılamalıdır. Çünkü istedikleri olmuştur. Olan gençlerimize olmuştur. Onların da masraflarının karşılanması, bir sonraki sınava ücretsiz girmeleri”