CHP’li Adıgüzel’den koronavirüs uyarısı! “Seçimleri ertelemeye mi çalışacaksınız?”

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 3:58 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 3:58 pm

TBMM’de konuşan CHP’li Mustafa Adıgüzel, iktidarın koronavirüs salgınında Türkiye’ye kaderine terk ettiğini belirterek, “Soruyorum, amacınız nedir? Olağanüstü koşullar yaratıp seçimleri sakatlamaya ya da seçimleri ertelemeye mi çalışacaksınız” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgınının bitmediği uyarısında bulunarak 110 ülkede vaka sayısının artığını bildirdi. Göğüs ve Solunum Hastalıkları uzmanı doktorlarının kurduğu Türk Toraks Derneği de Türkiye’de koronavirüs vakalarında hareketlilik gösterdiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün vaka sayısında artışın üç kattan fazla bir artış olduğunu açıkladı fakat ‘müsterih’ olunması gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, TBBM Genel Kurulu’nda söz alarak koronavirüs önlemleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mustafa Adıgüzel, iktidarın ülkeyi salgında kaderine terk ettiğini belirterek, “Yeterli test yapılmıyor kapalı veya toplu alanlar dahil tüm önlemler terk edildi. Test merkezlerinde personel sayısı ve çalışma sayısı azaltıldı. Türkiye Dünya Sağlık Örgütünün sıraladığı ilk 30 ülke arasında Avrupa’dan veri göndermeyen iki ülkeden biri diğeri de Ukrayna.” dedi.

Adıgüzel, koronavirüs ile aramızdaki tüm ‘savunma sistemlerinin’ kaldırılarak ülkeyi virüs istilasına açık hale getirildiğini vurgulayarak şunları dile getirdi: 

“OLAĞANÜSTÜ KOŞULLAR YARATIP SEÇİMLERİ SAKATLAMAYA MI ÇALIŞACAKSINIZ?”

“Bu hükümet Korona ile Mondros Mütarekesi yapmış İstanbul hükümeti gibidir Hükümet tarafından alınmayan önlemler ve yapılmayan testler ile adeta bu istila teşvik edilmektedir Soruyorum, amacınız nedir? Olağanüstü koşullar yaratıp seçimleri sakatlamaya ya da seçimleri ertelemeye mi çalışacaksınız. Yoksa bir hükümet böyle bir felaket karşısında bu kadar vurdumduymaz olabilir mi?”

Türk Toraks Derneği: Kliniklerde Covid-19 vakalarında hareketlilik gözlenmektedir