CHP’li aday başörtüsü dağıttı: İnanç özgürlüğünü sonuna kadar savunduk

Yayın tarihi: 22 Mart 2019 Cuma 8:36 am - Güncelleme: 22 Mart 2019 Cuma 8:36 am

Millet ittifakı Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Usta, seçim kampanyası başladığından bu yana sokak sokak dolaşarak başörtüsü dağıtıyor.

Millet ittifakı Pendik Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Usta, seçim kampanyası başladığından bu yana sokak sokak dolaşarak başörtüsü dağıtıyor. Başörtüsü dağıtan CHP adayı Salih Usta, “inanç özgürlüğünü sonuna kadar savunduklarını” kaydetti.

Oda TV’nin haberine göre Mehmet Salih Usta, Pendik Gazipaşa caddesinde bulunan Millet İttifakı’na mensup CHP ve İYİ Parti seçim standları önünde kadınlara başörtüleri kendisi takıp hediye etti.

Usta, “Pendik’te 500 bini aşan seçmen var. Burada 81 ilden insan yaşıyor. Pendik mini bir Türkiye’dir. Biz insanlarla örtüşmeye ve yüzleşmeye çalışıyoruz. Başörtüsü bizim bir gerçeğimizdir. İnanarak örtünen kardeşlerimize başörtüsü hediye ediyoruz. Millet İttifakı inançların teminatıdır. Olumlu tepkiler alıyoruz, başörtüsüne karşı olmadık, tam tersine onların inanç özgürlüğünü sonuna kadar savunduk. Bacılarımızla örtüşmek için başörtüsü dağıtıyoruz. Oy avcılığı adına bunu yapmadık. Pendik’in gerçeğidir bu” şeklinde konuştu.