CHP’li 120 vekilin aynı uçağa binecek olması endişe yarattı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 3:37 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2022 Pazartesi 3:37 pm

CHP, Ekim ayına kadar grup toplantılarını değişik illerde yapma kararı aldı. İlk uygulama için Erzurum seçildi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı 120 vekil yarın Erzurum’a aynı uçakta gitmesi endişeye yol açtı.

CHP’nin her hafta salı günü TBMM’de yaptığı Grup toplantısı, bu haftadan itibaren ekim ayına kadar değişik illerde yapılacak. Bunun ilk uygulaması için Erzurum seçildi. Milletvekilleri kentin sokaklarında hem sorunları dinleyecek, hem de halkı grup toplantısını izlemeye davet edecek.

CHP’nin toplam 134 milletvekili bulunuyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı, 120 vekil yarın Ankara’dan saat 07.40’da kalkacak olan Erzurum uçağına binecek. Aynı gün saat 20.40 uçağıyla da Ankara’ya dönecek.

CHP’DE ENDİŞE YARATTI

SÖZCÜ’den Saygı Öztürk’ün haberine göre; CHP Genel Başkanı ile birlikte 120 milletvekilinin aynı uçakta bulunması, partide endişe yarattı. Uçağın kaza geçirmesi halinde CHP’de neredeyse milletvekili kalmayacağını belirten bazı vekiller uygulamalardan da örnek verdi. Bir milletvekili şunları söyledi:

“CHP BÖYLE BİR OLASILIĞI DÜŞÜNMELİ”

“Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları aynı uçağa binmezler. Çünkü, Allah korusun bir kaza-bela halinde Silahlı Kuvvetlerimizin komutansız kalmaması amaçlanır. Büyük şirketlerin sahipleri de aynı uçağa binmez ya farklı uçaklarla ya da karayoluyla yolculuk yaparlar. Hatta aile ve çocuklarıyla aynı araçta bulunmamaya özen gösterirler. Bir kaza halinde hepsi ölmesin, yaralanmasın diye. CHP böyle bir olasılığı düşünmeli ve hepimizi aynı uçakla götürüp getirmemeliydi.”

36 UÇAK RUSYA’YA KİRALIK VERİLİNCE İÇ HATLARDA SIKINTI BAŞLADI”

Erzurum’a toplu olarak gidilmesinin nedenini de bir milletvekili şöyle anlattı: “Anadolu Jet’e ait 36 uçak, Rusya’ya kiraya verildi. O yüzden iç hatlarda büyük sıkıntılar başladı. Bazı havaalanlarına seferler ya kaldırıldı ya da önemli ölçüde azaltıldı.”

CHP’de görev değişimi