CHP’den Yeni Şafak’ın Engin ‘Özkoç ve Erdoğan’ manşetine tepki

Yayın tarihi: 5 Mart 2020 Perşembe 12:16 pm - Güncelleme: 5 Mart 2020 Perşembe 12:18 pm

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a soruşturma açtıran sözler, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ağzından yandaşların manşetine taşındı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Erdoğan’a kendi sözleriyle yanıt vermiş, TBMM’de bu nedenle kavga çıkmıştı. Özkoç’a ise jet hızıyla Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması açıldı. Yandaş Yeni Şafak ise bugün Özkoç’un dokunulmazlığının kaldırılmasının istendiği sözleri Erdoğan’ın ağzından manşetine taşıdı.

Engin Özkoç: Asla ‘R’ yok

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle jet soruşturma açılması siyasetin gündemine oturdu.

Özkoç, Erdoğan’ın AKP grup konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak sarf ettiği sözleri Erdoğan için tekrarlamıştı.

CHP’li vekillerden Erdoğan’a tepki yağdı: Bağımsız yargıya hesap vereceksiniz

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ ŞÖYLEYDİ:

“Kılıçdaroğlu, mevcut tutumuyla Esed’in Suriye’de, İsrail’in Filistin’de hayata geçirmeye çalıştığı insansızlaştırma politikasına destek veren bir yerde durmaktır. Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla iftirayla lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum, haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır haindir.”

ÖZKOÇ’UN YANITI ISE ŞÖYLE OLMUŞTU

“Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez.”

Bu sözler üzerine Özkoç’a jet hızıyla ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. AKP’nin tüm yetkili isimleri basına Özkoç hakkında “hesabı sorulacak” beyanları verdi.

Yandaş Yeni Şafak gazetesi ise Özkoç’a soruşturma açılmasına neden olan sözleri manşetine taşıdı.

Ancak Özkoç’un değil Erdoğan’ın ağzından. Yeni Şafak’ın manşetinde soruşturma konusu olan sözlerin yer alması “Erdoğan’ın ayrıcalık olarak suç işleme özgürlüğü mü var?” tartışmasını alevlendirdi.

Yeni Şafak’ın söz konusu manşeti: