Savcılık soruşturma başlattı. CHP’li başkandan ‘Fahrettin Altun’un evinin fotoğrafı çekildi’ iddialarına yanıt

Yayın tarihi: 22 Nisan 2020 Çarşamba 7:22 am - Güncelleme: 22 Nisan 2020 Çarşamba 5:34 pm

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesiyle ilgili soruşturma başlattı. CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, yandaş medyada yer alan Saray’ın İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evini fotoğraflamak isterken polislere yakalandığı iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun’un, Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bulunan Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye yaptırdığı yapılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta yıkılmıştı. Daha sonra çıkan haberlerde Altun’un aylık 258 liraya yaklaşık 250 metrekarelik arazi kiraladığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesiyle ilgili soruşturma başlattı. CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, iddialarla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Evin fotoğrafını çektiğim, uyarıldığım, kaçtığım, yakalandığım YALAN.
O sokaktan geçen herkesin gördüğü yere baktığım DOĞRU.
Kaçak inşaat yapılıp yapılmadığını kontrol ettiğim ve yeniden gidip bakacağım DOĞRU.
Üsküdar’ın hiçbir noktasında kent suçlarına izin vermeyeceğim DOĞRU.”

“AHLAKSIZLIĞINIZ VE YALANLARINIZDA BOĞULACAKSINIZ ÇOK YAKINDA..”

Öte yandan  Canan Kaftancıoğlu da yandaş medyanın haberine sosyal medya hesabından yaptığı “Ahlaksızlığınız ve yalanlarınızda boğulacaksınız çok yakında..” diyerek şöyle tepki gösterdi:

CHP ilçe başkanına kamunun malını koruduğu, halkın hakkını hukukunu gözettiği için kimse dokunamaz. Devletin nüfuzu halkın hakkını korumak için var ve bunu isteseniz de istemeseniz de öğreneceksiniz!Şehir eşkiyası hukuk tanımayıp kaçak iş yapanlara denir bunu da öğreneceksiniz!

Ahlaksızlığınız ve yalanlarınızda boğulacaksınız çok yakında..
CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir yine gidecektir.Saklayacak bir şeyleri olanlar panik yaparlar
Sakin olun beyler”

Antik kentte define avcıları suçüstü yakalandı

Şef Danilo Zanna’nın acı günü: Kalbim acı çekiyor